Canan Karatay su içer gibi zeytinyağı içti

Prof. Canan Karatay, katıldığı Aydın Zeytinyağı Günleri'nde "Zeytinyağı her derde devadır, ana sütü ile aynıdır" dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesin'nin düzenlediği  'Zeytinyağı Günleri' tanıtım etkinliğine katılan Prof. Canan Karatay'da her derde deva olduğunu söylediği zeytinyağını önce fincanla içti. Ardından çay bardağına doldurarak bir kez daha tüketti. 

Karatay, "Zeytinyağı doğanın yetişkinlere bahşettiği bir ana sütüdür. Zeytinyağı her derde devadır. Çünkü, Nazım Hikmet diyor ki; ’70 yaşında olsanız dahi, zeytin ekeceksiniz.’ Zeytinin her zaman ekilmesi lazım. Çok büyük bir yatırımdır. Çok önemli bir milli servettir. Özellikle zeytinyağını yaşlılarımıza içirmemiz lazım. Her yaşlının veya yoğun bakımlardaki hastaların bir kahve fincanı zeytinyağı içmesi gerekiyor. Zeytinyağı ana sütü ile aynıdır. Bebeklerin de içmesi gerekiyor. İstikbal bağırsaklarımızdadır. Zeytin meyvedir. Zeytinyağı da bu meyvenin suyudur, meyve suyudur. Zeytinyağı yağ değil, meyve suyudur. Hakiki bir meyve suyudur. Bunu çocuklara da büyüklere de alıştıracağız. Mide ülserini gideriyor, bağırsakları temizliyor, daha ne olsun" diye konuştu.

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 1

Fatma 5 yıl önce

Zeytinyağının ne kadar faydalı olduğunu herkes biliyor. Canan hoca da bilinç yaratmaya calisiyor..Esas kötülüğü..zeytinyagli yiyemem şarkısını besteletip..margarini bu memlekete alistiranlar yaptı..Bu yanlışlığı kurmaya çalışıyor..Allah ondan razı olsun

Toplam 9 beğeni