Kıl dönmesi için doğal tedavi yöntemleri

Kıl dönmesi, yaşam kalitesini düşüren erken müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olan bir rahatsızlıktır. Peki, kıl dönmesinden doğal tedavi yöntemleri ile kurtulabileceğinizi biliyor musunuz? İşte kıl dönmesini tedavi eden doğal yöntemler...

Kıl dönmesi insan sağlığında hem psikolojik hem de fiziksel olarak olumsuz etkiler yaratmaktadır. Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu rahatsızlıktan evde uygulayabileceğiniz yöntemlerle de kurtulabilirsiniz.

İşte o yöntemler;

- Isırgan otu iltihap kurutucu etkisiyle kıl dönmesi tedavisi için kullanılan en yaygın bitkisel yöntemlerden biridir. Isırgan otunu tencerede iyice kaynattıktan sonra soğumasını bekleyin. Ardından kıl dönmesinin oluştuğu yere sürün ve 20 dakika beklettikten sonra yıkayın.

- Sıcak su torbası ya da ısıtılan havlu uygulaması, kıl dönmesi tedavisinde etkili olan bir diğer yöntemdir. Kıl dönmesinin oluştuğu bölgede sıcak su torbası 15 dakika bekletilmelidir. Bu uygulamanın günde birkaç kez yapılması önerilir.

- Derinde olmayan kıl dönmeleri için etkili olan ve evde uygulanabilecek bir diğer tedavi, sütlü ekmek yöntemidir. Isıtılan sütün içine bir dilim ekmek batırın. Ardından kıl dönmesi olan bölgeye koyup 10 dakika bekletin. Yumuşayan kılı cımbızla çekin.

- İltihapsız kıl dönmeleri için de; ılık suyun içerisine yarım çay bardağı epsom tuzu dökün. Daha sonra epsom tuzundan hazırlanan karışımı kıl dönmesinin olduğu bölgeye masaj yaparak uygulayın. Bu yöntem kılların dışarı çıkmasını sağlayacaktır. 

Karın ağrılarını geçiren doğal yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Karın ağrılarını geçiren doğal yöntemler
Evde kuru fasulyeli kek nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde kuru fasulyeli kek nasıl yapılır?
Yerler viledayla mı yoksa paspasla mı silinmeli?

İLİŞKİLİ HABER

Yerler viledayla mı yoksa paspasla mı silinmeli?

BİR YORUM YAPIN 1

Leman 3 yıl önce

Sıcak su torbası önerisi beni hastanelik etti teşekkür ederim engin bilgileriniz icin

Toplam 4 beğeni