Babet ayakkabı zararlı mıdır?

Havaların ısınmasıyla beraber mağazalarda yerini almaya başlayan babet ayakkabıların, insan sağlığına zararlı olduğunu biliyor muydunuz? İşte babet ayakkabıların insan sağlığına zararları…

Babet ayakkabılar düz taban ve daha konforlu olduğu için diğer ayakkabılara oranlara daha çok tercih edilmektedir.

Ancak uzmanlar babet ayakkabıların sanıldığı gibi sağlıklı bir ayakkabı çeşidi olmadığını belirtiyorlar, ayrıca topuk kısmının yere direk temas etmesi yüzünden topuk dikeni gibi hastalıklara da neden olabileceğini vurguluyorlar.

İŞTE BABET AYAKKABILARIN ZARARLARI

Babet ayakkabı sık kullanıldığında kişinin vücudunda fiziksel bozulmaya neden olur. Yürüme esnasında vücut topuklara baskı yapar, böylece vücudun bütün ağırlığı ayak bileklerine iner. Bu durum da kalça ve bel kemiğinde bozulmalar meydana gelirken, omurga eğriliği ve bel fıtığı gibi hastalıklar da ortaya çıkar. 

Aynı zamanda babet ayakkabılar, ayak tabanında kalınlaşmaya ve yürüyüşte şekil bozukluğuna da sebep olabilir. Ayak tabanı sürekli düz bastığından yürürken dizler baskıya uğrar ve bu da diz kemiğinde zamanla eğrilme yapar.

Uzmanların vurguladığı bir diğer durum ise kaliteli yerlerde üretilmeyen babet ayakkabılardır. İnsan sağlığını olumsuz etkileyen maddelerle üretilen babet ayakkabı; parmak arası enfeksiyonu ve mantar gibi çeşitli cilt problemlerinin ortaya çıkmasına sebep olur.

Kalıtsal hastalıklar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kalıtsal hastalıklar nelerdir?
Pişirme suları nasıl kullanılır?

İLİŞKİLİ HABER

Pişirme suları nasıl kullanılır?
Evde kolay börek yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Evde kolay börek yapımı
Çiğ tüketilmesi gereken besinler

İLİŞKİLİ HABER

Çiğ tüketilmesi gereken besinler

BİR YORUM YAPIN 0