Yüksek tansiyonu nedir? Yüksek tansiyon belirtileri neledir?

Kanın vücuttaki akışının bozulması sonucu ortaya çıkan tansiyonun belirtilerini biliyor musunuz? Peki yüksek tansiyon nedir? Yüksek tansiyon hakkında merak edilenler nelerdir? Ramazan ayında yüksek tansiyonu olan kişilerin ne yapması gerekiyor? Sizler için yüksek tansiyona dair merak edilenleri araştırdık. Haberin detayında yüksek tansiyon ve Ramazan ayında yüksek tansiyon hastalarının ne yapması gerektiğine dair her şeyi bulabilirsiniz.

Dengesiz beslenme, ruh halinin sıklıkla değişmesi, spor egzersizleri ve ani yapılan hareketler kan basıncını normal değerlerin üstüne çıkartır ve bu durum yüksek tansiyona neden olur. Vücuttaki kan damarlara baskı yaptığından kalp krizi, bayılma ve felç gibi ciddi sorunlar yaşanır. Tansiyon değerleri 14-9 ve üzerinde olması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Her 3 kişiden birinde ortaya çıkan yüksek tansiyon hastaların hayatını olumsuz etkiler. Ramazan aylarında uzun süreli açlık ve susuzluğa bağlı olumsuz etki gösterebilecek olan yüksek tansiyonu olan hastaların nasıl davranmaları konusunda Medipol Mega Üniversite Hastanesi Kardiyoloji Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, Yasemin.com editörlerinden Busenur Çalık'a özel açıklamalarda bulundu...

YÜKSEK TANSİYON BELİRTİLERİ NELEDİR?

- Enseden baş bölgesinin tamamında görülebilecek olan şiddetli ağrı

- Sürekli ve aralıklı kulak uğultusu

- Aniden ortaya çıkan burun kanaması

- Düzensiz kalp çarpıntısı

- Sık sık idrara çıkma ve idrar tutmada zorlanma

- Vücutta aniden değişen ısıya bağlı gelişen terleme 

- Yükselen kan akışına bağlı gelişen baş dönmesi gibi belirtiler yüksek tansiyona işaret edebilir. Bu belirtiler akabinde mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.

yüksek tansiyon belirtileri

yüksek tansiyon belirtileri

YÜKSEK TANSİYONA İYİ GELEN KÜR TARİFLERİ NELERDİR?

NAR SUYU KÜRÜ

Nar, içerdiği vitaminler sayesinde kanın oksitlenmesini önler. Vücuttaki kan akış hızını dengeleyerek kalp sağlığını korur. Uzmanlar, narın kendisini tüketmek yerine suyunun içilmesinin daha faydalı olacağını belirtiyorlar. Taze olarak hazırladığınız nar suyuyla beraber 6 yaprak marulu akşam yemeğinden 1 saat önce tüketebilirsiniz.

nar suyu

nar suyu

PANCAR SUYU KÜRÜ

Pancar suyunun yüksek tansiyonu dengelediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Pancar içerdiği mineraller sayesinde kan basıncını düşürür. Aynı zamanda damarları genişleterek kanın rahat bir şekilde dolaşmasına yardımcı olur. Böylece yüksek tansiyonla birlikte görülen bayılma, hafıza kaybı, görme bozuklukları ve kalp çarpıntıları gibi rahatsızlıkları da önlemiş olur. Gün içerisinde aç karnına bir barda tüketilmelidir.

pancar suyu

pancar suyu

ZEYTİN YAPRAĞI KÜRÜ

3 adet zeytin yaprağını kaynattıktan sonra içine limon sıkarak günde üç bardak tüketebilirsiniz.

Patatesin faydaları nelerdir? Filizlenen patatese dikkat!

İLİŞKİLİ HABER

Patatesin faydaları nelerdir? Filizlenen patatese dikkat!

BİR YORUM YAPIN 0