Vücudunuz Ramazan ayına hazır mı? Bir hafta boyunca elma suyu içerseniz...

Ramazana günler kala uzmanlar vücudumuzun oruca hazır olup olmadığını kontrol etmenin faydalı olacağı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki vücudunuz Ramazan ayına hazır mı? Uzun süre aç ve susuz kalan vücudunun önceden bir takım hazırlıklar yapması gerekir. Aksi halde hastalıklara zemin hazırlayan bir süreç olabilir. Bunun içinde toksin atma bakımından etkili besinler önerilir. Bir hafta boyunca elma suyu içerseniz..

Ramazan ayı sağlık açısından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Vücudun kendini yenilemesi için ideal olan bu zaman zarfından önce vücudu bu sürece hazırlamakta önemlidir. Uzmanlar özellikle sağlıksız beslenen ve bağışıklığı zayıf olan kişilerin Ramazan öncesinde vücutlarını uzun süreli açlığa ve susuzluğa karşı direnci artırmalarını öneriyor. İki öğünle tüm günü geçirmesi gereken vücudun önceden enerji depolaması gerekir. Bunun için ideal besinler vardır. Ancak bunlar arasında en etkilisi elma suyudur. Elma suyu vücutta biriken toksinleri temizleyerek bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra yağ depolarının enerjiye dönüşmesini destekler. Bir hafta boyunca düzenli bir bardak elma suyu içerek vücudunuzu Ramazan ayına hazırlamış olursunuz. Aynı zamanda elma suyunu Ramazan içerisinde iftardan iki saat sonra da tüketerek bu sağlıklı süreci devam ettirmiş olursunuz. 

2019 ramazan ayı

2019 ramazan ayı

VÜCUDUNUZ RAMAZAN AYINA HAZIR MI?

- Ramazan başlamadan önce vücudun su oranını artırmak için bol bol su tüketmelidir. Ancak vücut su tüketmekte zorlandığında su ihtiyacını karpuz ve kavun gibi sıvı oranı yüksek olan meyvelerle de gidermek mümkündür. Bu durum uzun oruç saatlerinde susuz kalan bünyeyi daha dinç tutmaya yardımcı olur.

- Ramazana girmeden öğünlerde tüketilen yemek miktarını azaltmak mide sağlığı için faydalıdır. Böylece midenin oruç saatlerinde açılığı hissetme oranı azalır.

vücudunuz ramazan ayına hazır mı

vücudunuz ramazan ayına hazır mı

- Tuz vücudun su tutma oranını olumsuz etkiler. Bu nedenle ramazan ayına girmeden önce ve girdikten sonra tüketilen tuz miktarının azalması vücudun oruçlu olduğu sürede daha dirayetli kalmasını sağlar. 

- Sürekli ilaç kullanan kişi oruç tutup tutmayacağını öğrenmek için doktoruna başvurmalıdır. Oruç tutmasını engelleyecek bir durum söz konusu değilse ilaç saatlerini iftar ve sahura göre ayarlamalıdır.

elma suyu

elma suyu

BİR HAFTA BOYUNCA ELMA SUYU İÇERSENİZ NE OLUR?

- Ramazandan öce başlayıp düzenli elma suyu tüketerek vücudunuzda biriken tüm toksinlerden idrar yolu ile kurtulabilirsiniz. Bu sayede vücudunuz bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı dirayetini artırırsınız.

- Güçlü bir antioksidan olduğundan kötü kolesterolü düşürür. Vücudun ihtiyacı olan potasyumu sağlayarak kalp ve damar sağlığını korur. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu elma suyunun direk kalbe faydası olduğunu söylüyor. 

- Besinlerden alınan yağlar ve toksinler karaciğer aracılığı ile vücuttan atılır. Ancak karaciğerin uğradığı herhangi bir deformasyon bu fonksiyonunu yitirmesine ve yağ toksin biriktirmesine neden olur. Ancak alkali bakımından zengin olan elma suyu karaciğerde bu birikimin olmasını engeller. Böylece Ramazan ayına daha sağlıklı bir karaciğerle girmiş olmanızı sağlar.

bir hafta boyunca elma suyu içerseniz

bir hafta boyunca elma suyu içerseniz

- Uzun süreli açlık ve susuzluk daha öncesinden de sağlıksız beslenme ile beraber kemikler zayıf düşer. Bu da kişinin hemen yorulmasına ve kas ağrıları yaşamasına neden olur. Ancak elma suyunda bulunan C vitamini ve demir bu durumların yaşanmasını önler. 

- Ramazan aylarında en çok yaşanan problemlerden biri de sindirim problemleridir. Elma içerdiği çözücü asitler sayesinde bağırsaklardaki florasını dengeler. Kabızlık ve ishal gibi rahatsızlıkların oluşmasını önler. Ayrıca mide asidini de dengeleyerek şişkinlik ve hazımsızlığın da yaşanmasını engeller. 

BİR YORUM YAPIN 1

Real yorumcu 3 yıl önce

Vücudu değil BEYNiMiZi hazırlamamız lazım. Vücud elbet alışır.

Toplam 1 beğeni