Oruç tutmanın bir faydası daha ortaya çıktı!

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma sonucunda elde edilen bilgiye göre; oruç tutmak bağırsak kök hücrelerinin yenilenme fonksiyonunu arttırıyor. İşte araştırmanın detayları...

ABD'de uzun süredir uzman biyologlar tarafından yürütülen ve fareler üzerinde yapılan deneyde, 24 saat aç kalan farelerde hücrelerin, glikoz yerine yağ asitlerini parçalamaya başladığı bunun da kök hücrelerin yenilenmesine yardım ettiği saptandı.

Uzun süre aç kalan farelerin aç kalmayanlara göre kök hücrelerinin iki kat daha fazla yenilenme kapasitesinin olduğu sonucuna varıldı.

Araştırma ekibi orucun genel sağlık üzerinde olumlu etkilerinin bilindiğini belirterek, "Bu araştırmayla oruç tutmanın bağırsaklarda kök hücrelerin yenilenme kapasitesini önemli ölçüde artırdığını gördük" dedi.

Turp suyunun faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Turp suyunun faydaları nelerdir?
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 4

hasan 5 yıl önce

Peygamber Efendimiz (s.a.v) hadisi şerifinde buyuruyor ki oruç tut sihhat bul. bunlar neyin hesabını yapıyor.

Toplam 1 beğeni

ahmed 5 yıl önce

biz orucu Allah'ın bizden razı olması için tutuyoruz. Bilim, 1000 zararı var hiç faydası yok dese, Allah'ın emri olduğu için yine tutarız. faydası var diye oruç tutan varsa o oruç değil diyettir. oruç tutarken Allah'ın razı olmasından başka bir amacımız asla olamaz. Allah, oruçlarımızı kabul eylesin

Toplam 17 beğeni

Arda 5 yıl önce

Allah’ın kitabında insana/insanlığa zarar veren bir emir yoktur. İslamın temel anlayışı insanın akıl ile iman etmesidir. Aksine İslam, senin gibi düşünenlerin(düşünmeyenlerin) oluşturduğu cehaleti yıkmak için gönderilmiştir. Düşünün. Saygılar.

Toplam 0 Beğeni

Misafir 5 yıl önce

1400 küsur sene evvel Bize farz kılınmış bir İbadet ve sünneti gafletle yapmayıp ihmal ediyoruz, elin gavuru 2018 de güya faydasını keşfettik biz yaptık haa diye bi araştırma yapıyor sırf ibaret ve sünnet olduğu için yine vazifemizi yapmayıp sağlık için ihlassız yerine getiriyoruz bu vazifeyi... Yazık ki ne yazık bize.

Toplam 8 beğeni