Canan Karatay'dan Ramazan'a özel tavsiye!

İç hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, uzun günlere denk gelen Ramazan ayı için vücudun şimdiden hazırlanması gerektiğini söyleyerek, önemli tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, düzenlenen bir organizasyonda, Ramazan ayını daha sağlıklı geçirmek için vücudun şimdiden hazırlanması gerektiği yönünde açıklamalar yaptı.

İşte Karatay'dan Ramazan ayına özel dikkat çeken o açıklamaları:

"Ramazan da zaten Karatay prensiplerine çok uyuyor. Karatay'da 2 öğün beslenme var. İki öğün yenilince doğal, yeterli ve çok yenilmesi lazım. Sahur yapmak, kahvaltı yapmak demektir. Kahvaltının yumurtası, tereyağı, zeytin, fındık, fıstık, çay ile yapılması lazım. Ama çay, kahve, süt içildiği zaman şekersiz olacak. Bol su içilecek."     

Susuzluğun baş ağrısına yol açacağını belirten Karatay, "Ramazandan önce vücudu hazırlamamız lazım. Vücudun suya çok ihtiyacı var. Ramazan uzun ve sıcak günler olacak. İftara doğru başın ağrımasının sebebi susuzluktur, susuzluk baş ağrıtır. Su tek başına değil, tuzla beraber olmalı. İnsan vücuduna su ve tuz girmesi lazım. Şimdiden vücudu optimize etmek için sağlıklı bir şekilde vücudu hazırlamak için herkes su içmeye başlasın. Herkes bol bol suyunu içsin, aynı zamanda bol bol kaya tuzunu kullanmaya başlasın." diyerek sözlerini noktaladı.

BİR YORUM YAPIN 0