Kırmızı muzun faydaları nelerdir? Kırmızı muz nasıl yenir? Sarı muzdan farkı nedir?

Tropikal meyve çeşitleri arasında yer alan kırmızı muz, her kırmızı meyve gibi yüksek oranda C vitamini içerir. Bu sayede güçlü bir antioksidan etkiye sahip olan bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun yanı sıra sindirim sistemini düzenler. Uzmanlar son yıllarda diyet yapmak isteyenler için önerir. Uzun süre tok tutar. Kırmızı muzun faydaları nelerdir? Kırmızı muz nasıl yenir?

Orta Amerika'da yetiştirilen ve birçok faydası olan kırmızı muz, Türkiye'nin Alanya şehrinde de yetiştirilmeye başlandı. Çok yaygın şekilde tüketilmeye başlanan kırmızı muzun, sarı muza oranla şeker oranı daha düşüktür. Ahududu aroması sayesinde kırmızı ya da mor renk alan bu muz türünün tadı sarı muzla benzer özellik gösterir. Çikolata, bisküvi, puding ve cips gibi atıştırmalıklara tat vermesin için kullanılan kırmızı muz, una dönüştürülerek pasta yapımında da kullanılabilir. Diğer bir adı Red Dacca olan kırmızı muz aynı zamanda Asya ve Güney Afrika'da da yaygın olarak bulunur. Meyve olgunlaştıkça rengi mora döner. 

  • İçeriğindeki C vitamini yüksek olan kırmızı muz, bağışıklık sisteminin ihtiyacı olan değerlerin yüzde 50'sini karşılar. 
     
  • Arjantin'de yapılan bir araştırmada sabah kahvaltısında düzenli bir şekilde tüketilen kırmızı muzun bağışıklığı güçlendirmesinin yanı sıra metabolizmayı da hızlandırdığı ortaya çıkmıştır.

     
  •   Araştırmaya gönüllü olarak katılan kadınların sağlıklı kilo verdikleri gözlemlenmiş ve aynı zamanda katılımcıların stres seviyesinin azaldığı ortaya çıkmıştır. 

Muz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? Muz kabuklarını çöpe atmayın!İLİŞKİLİ HABERMuz çayı nasıl yapılır? Muz çayının faydaları nelerdir? Muz kabuklarını çöpe atmayın!

c vitamini bakımından zengin

c vitamini bakımından zengin

KIRMIZI MUZUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kırmızı muz içerdiği bazı besin maddeleri sayesinde 'mutluluk hormonu' olarak bilinen serotinin hormonunun daha fazla çalışmasını sağlar. Muzun rengi ne kadar koyu ise o kadar fazla besin değeri içerir. Bu sayede gün içi stres ve depresyon durumlarını minimum seviyeye düşürür.
     
  • Bunun yanı sıra içerdiği B6 vitamini sayesinde; yorgunluk, şuur kaybı, göz bulanıklığı, sinirlilik, uykusuzluk ve cilt dokusunun bozulması gibi rahatsızlıklara iyi gelen doğal çözümdür.
     
  • Şeker oranı düşük olan kırmızı muz diyabet hastaları için ideal bir meyvedir. Uzmanları şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceğini vurgular. 

potasyum bakımından zengin olduğundan vücut sağlığını etkiler

potasyum bakımından zengin olduğundan vücut sağlığını etkiler

  • İçerdiği yüksek lif sayesinde sindirim sisteminde atık besin bırakmaz. Kabızlığı önler. Bu yüzden diyet yapanlar için ara öğün olarak tüketebilecekleri besinlerden biridir. Bunun yanı sıra uzun süre tok tutar. Abur cubur tüketme ihtiyacını bastırır.
     
  • Potasyum bakımından da zengin olan kırmızı muz kemik ve kas sistemini güçlendirir. kas kasılması ve kramp gibi riskleri azaltır. Özellikle gece uykuda yaşanan kramplar için doğal ilaçtır.
     
  • Gece yatmadan iki saat önce tüketildiğinde gece boyu sağlıklı uyku çekmenizi sağlar. Vücudun yenilenme işlevine katkı da bulunur.

Muz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?İLİŞKİLİ HABERMuz kabuğunun cilde faydası var mı? Cilt bakımında muz nasıl kullanılır?

kırmızı muz olgunlaştıkça morarır

kırmızı muz olgunlaştıkça morarır

  • Vücuttaki serbest radikal hücrelerini azaltarak kanser riskini azaltır. Ayrıca organ hücrelerinin fonksiyonlarını güçlendirir. 
     
  • İçeriğinde sıfır kolesterol olduğundan kalp ve damar hastalıklarına yakalanmayı azaltır. Sodyum içeren kırmızı muz kandaki basıncı dengeler. Yüksek ve düşük tansiyon gibi ileri yaşlarda görülme ihtimali olan hastalıkların riskini sıfırlar. 

kırmızı muzun besin değeri

kırmızı muzun besin değeri

BİR YORUM YAPIN 3

Zeynep 2 yıl önce

Vay be kırmızı muz bukadar iyi mi

Toplam 1 beğeni

hyrullah 2 yıl önce

bugüne kadar neerdeymiş.1e al 5 e sat.

360 5 yıl önce

anlaşıldı kırmız muz ithal edecek birileri..

Toplam 4 beğeni