Sahurda çay içmek susatır mı?

Çay sevenlere kötü haber! Sahurda fazla tüketilen çay, susuzluğa neden oluyor. İşte uzmanlar tarafından açıklanan, sahurda tüketilmemesi gereken besinler...

Ramazan ayında iki öğüne düşen beslenme şekli, bazı sağlık sorunlarına neden olabilir. Özellikle sahurda tüketilen bazı besinler, gün içerisinde vücudun daha hızlı sıvı kaybetmesine neden olur. Bu sebeple böbreklerde, taş ve kum oluşma riski artar. Yaşanabilecek bu sağlık sorunlarını engellemek için, uzmanlar bazı besinlerin sahur sofralarından kaldırmasını tavsiye ediyor.

İşte sahurda tüketilmemesi gereken besinler:

ÇAY BÖBREK TAŞINA NEDEN OLUYOR

Çayın içerdiği teofilin maddesi idrar yoluyla vücudun fazla su atmasına neden olur. Vücudun susuz kalması, potasyum ve sodyum dengesini bozar. Bu nedenle oruca hazırlık için yapılan sahurlarda çay tüketilmesi önerilmez. Özellikle demli çay, böbreklerde taş oluşumuna neden olduğundan uzmanlar sahurda çay yerine, portakal suyu tüketilmesi gerektiğin vurguluyor.

Kafein oranı yüksek içeceklerde vücudun enerjisi kısa sürede tükettiğinden sıvı kaybının yanı sıra halsizliğe de neden olur. 

Karbonhidrat ve hayvansal yağ bakımından zengin olan yiyecek ve içecekler de vücudun oruç süresinde sıvı kaybetmesini hızlandırır.

Sağlıklı oruç tutmak için 10 altın öneri

İLİŞKİLİ HABER

Sağlıklı oruç tutmak için 10 altın öneri
Ramazan'da ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan'da ağız ve diş bakımı nasıl yapılmalıdır?

BİR YORUM YAPIN 8

avrupa 5 yıl önce

cole dussemde o cayi icerim arkadas okadar.

Toplam 2 beğeni

zafer gülten 5 yıl önce

aslında çayın çok tüketilmemesi lazım,süt ürünü gıdalarla içilen çay,bu gıdalardan kalsiyum alınımınıda engelliyormuş,aşırı çay içmek kemik erimesi hastalığada sebebiyet verebiliyor.uykusuzluk ve sinir yapıyor. kararında ,açık ,mümkünse içine limon atılarak tüketilmeli.

İlhami 5 yıl önce

Her uzmanın dediğine bakarsak, günde 3 ceviz, 6 kiraz, 15 badem, 3 yumurta derken toplam 15 kg yapıyo.

Toplam 1 beğeni

Fly 5 yıl önce

Sahur çaysız olurmu allahaşkına.

Toplam 5 beğeni

boran 5 yıl önce

bunları öneren kişi belkide hayatında hiç oruç tutmamışdır yaf size ne nasıl tutarsalar tutarlar tutmuyorsunuz bari tutanların işinede karışmayın bi

Toplam 10 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun