Saç derisi neden kaşınır? Tedavisi var mıdır?

Saç derisinde kaşınma, psikolojik ve deride olan bazı zararlı bakterilerden dolayı ortaya çıkar. Erken müdahale edilmediğinde saç dökülmesi ve cilt enfeksiyonları gibi sağlık sorunlarına neden olur. Peki, bu durumun önüne nasıl geçilir? İşte uzmanlarında önerdiği saç kaşınmasına iyi gelen doğal yöntemler...

Saç derisi kaşıntısı; kepek, saboreik dermatit, alerjik reaksiyonlar, otoimüm(kızarma), mantar ve bit gibi hastalıkların yanı sıra stres kaynaklı olarak da ortaya çıkar. İlaç ile tedavi edilebileceği gibi herhangi bir ilaç kullanmadan doğal yollarla da bu rahatsızlıktan kurtulunabilir.

İşte kaşınan saç derisi için doğal tedaviler;

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı; bakteri, virüs ve mantar gibi organizmalar ile savaşma özelliği sayesinde saç derisi kaşıntısında etkili bir yöntemdir. Deride bulunan inflamatuvarların riskini de azaltır. Çay ağacı yağından, bir yemek kaşığı kullandığınız şampuana dökün ve düzenli olarak bu şampuanı her gün kullanın.

SAÇ MASKESİ

Bal, antiseptik özelliği sayesinde oluşan enfeksiyonu azaltır. Muz ve avokado ise vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini karşılar. Bu üç besinden yapılan maske ise hem saçı bakterilerden kurtarır hem de saça ışıltı ve güç katar. Muz, bal ve avokadoyu blendırdan geçirin ve masaj yaparak saç derisine uygulayın. Daha sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi ayda bir kez uygulayabilirsiniz.

KİMYASAL ÜRÜNLER

Boya, kuru saç şampuanları, spreyler ve kremler saç derisini hasara uğratır. Hem kaşınmaya hem de saç dökülmesine neden olan bu kimyasal ürünlerin kullanımı sıklığı azaltılmalıdır.

Az banyo yapmanın zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Az banyo yapmanın zararları nelerdir?
Evde sarı saç boyamanın püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Evde sarı saç boyamanın püf noktaları nelerdir?
Şeker hastaları hangi ekmekten yemelidir?

İLİŞKİLİ HABER

Şeker hastaları hangi ekmekten yemelidir?

BİR YORUM YAPIN 1

Kısmet 5 yıl önce

Saç derim çok hassas ve alerjik bu sebeple kullanacağım her ürüne dikkat etmem gerekiyor dökülmem başladığında çok araştırdım ne kullanabileceğimi doğal keratin ile karşılaştım dip bakımı için belli kısımlarda deneyerek başladım kullanmaya patentli keratin dip bakımı için çok iyi geldi bana yıpranmalar için de aldım şimdi ondan da çok memnunum.