Oruç tutarken nasıl enerjik olunur? Vücudun enerjisini yükselten besinler...

Oruç tutarken açlık ve susuzluğa bağlı olarak günün belli saatlerinden sonra vücudun enerji seviyesi düşer. Enerjinin düşmesi ise yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Özellikle çalışanlar için olumsuz olan bu durumu önlemenin yollarından biri sahurda sağlıklı beslenmedir. Oruç tutarken nasıl enerjik kalınır? Vücudun enerjisini yükselten besinler...

Ramazan ayı özellikle çalışan kişiler için zorlayıcı gelebiliyor. Uzun süre aç ve susuzluk dikkat eksikliğinden fiziksel performansa kadar birçok durumu etkiler. Sinir sisteminin deforme olması stres ve depresyonu da artırdığından enerji düşmesiyle beraber sinirlilikte görülür. Bu da olumsuz duygusal durumlara yol açabilir. Bunun yanı sıra gün boyu enerjinin düşmesi sonrası iftar yapıldığında ani tansiyon düşmesi, şekerde azalma, kan basıncında dengesizlik özellikle de kalp damar sağlığında olumsuz durumlar ortaya çıkar. Oruç sürecinin daha kaliteli geçirmek için vücudun bazı besinleri sahurda tüketmesi gerekir. 

Orucun ilk haftasında yorgunluk ve uyku hali neden olur? Yorgunluğu önleyen besinler...İLİŞKİLİ HABEROrucun ilk haftasında yorgunluk ve uyku hali neden olur? Yorgunluğu önleyen besinler...

oruç süresinde enerjinin düşmesi çalışanları olumsuz etkiler

oruç süresinde enerjinin düşmesi çalışanları olumsuz etkiler

VÜCUDUN ENERJİSİNİ YÜKSELTEN BESİNLER...

  • Ramazan ayında iki öğüne düşen beslenme şekli sağlık durumunu oldukça etkilemektedir. Bu yüzden oruç tutan kişi yeterli bir şekilde beslenmek için sahura kalkmalıdır. İftarda hafif besinler tercih edilmeli ve sofralarda uzun süre oturmaktan kaçınılmalıdır.
     
  • Sahurda ise meyve ve sebze ağırlıklı beslenerek en az bir buçuk saat boyunca yemek yenmelidir.

30 gün sonra dinç bir vücut! Orucun vücuda faydaları nelerdir?İLİŞKİLİ HABER30 gün sonra dinç bir vücut! Orucun vücuda faydaları nelerdir?

 

enerjiyi yükselten besinler

enerjiyi yükselten besinler
 
 

  • Sahurda tüketilen; pekmez, tahin ve yoğurt gibi yiyecekler gün boyu enerjik kalmayı sağlar.
     
  • Açlık nedeniyle uykusuzluk problemleri yaşanabilir. Bu durumun önüne geçmek için oruçluyken en az 1 saat uyumak vücut direncini artırır. 
     
  • İftar ve sahur arasında en az 2 öğün daha yapılmalıdır. Gün içerisinde sıvı kaybı yaşamamak için iftardan bir saat sonra iki bardak doğal maden suyu tüketilmelidir.
     
  • Oruç süresinde stres, sinirlilik ve gerginlik gibi psikolojik durumlar yaşamamak için ise sahurda çikolata tüketilmesinde fayda var.
Şekersiz Hurmalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan uygun kilo aldırmayan güllaç tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Şekersiz Hurmalı Güllaç nasıl yapılır? Ramazan uygun kilo aldırmayan güllaç tarifi
Kadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar

İLİŞKİLİ HABER

Kadın giyiminde doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Kıyafet seçiminde en çok yapılan hatalar

BİR YORUM YAPIN 4

Zonguldaklı 1 yıl önce

En az 1.5 saat yemelidir ha. Müthiş sağlık haberi. Ondan sonra tombalaklar dönemi başlasın. Ramazan, oruç, açlık, Allah'ın rızası ne ki! Ye babam ye!....

Toplam 1 beğeni

orhan0708 2 yıl önce

çok basit...ORUÇ ALLAH C.C. RIZASI için tutulduğunda hiç bir yükü, ağrısı, sızısı, zorluğu olmaz. demek ki neymiş... ALLAH C.C. rızası lazımmış... islamı gurmelerin oyuncağı haline getirmeyin... LÜTFEN...

Toplam 31 beğeni

Kul İbrahim 1 yıl önce

Neymiş efendim, sahurda en az 1.5 saat yemek yemeliymişim Yuhhh yani çatlayalım mı

Toplam 0 Beğeni

Istanbul 1 yıl önce

Haklısın kardeş ama sıkıntı yaşayan varsa diye yazmış olabilirler

Toplam 0 Beğeni