Karbonatlı suyun faydaları nelerdir?

Pastaların vazgeçilmez malzemelerinden biri olan karbonatın, faydalarının olduğunu biliyor muydunuz? Vücutta pH dengesizliğinden oluşan birçok hastalığa iyi gelen karbonatlı suyun faydalarını sizler için derledik. İşte karbonatın saymakla bitmeyen faydaları...

Yeterli miktarda su tüketilmediğinde vücut pH değerini kaybeder. Bu kaybın önüne geçmek için günde 2.5 litre su tüketilmelidir. Ancak su tüketimi yeterli miktarda olmadığında da vücut bazı rahatsızlıklar nedeniyle pH değerini kaybeder. Bu durumlarda en iyi doğal yöntemlerden biri olan karbonatlı su devreye girer. Uzmanlarında önerdiği karbonatlı su şişkinlikten böbrek taşlarını önlemeye kadar birçok rahatsızlığa iyi gelir.

İşte karbonatlı suyun faydaları;

- Günde bir bardak tüketilen karbonatlı su yağlı yemeklerden kaynaklı ortaya çıkan mide ekşimesine iyi gelir. Midedeki asit oranını dengeleyerek yemek borusundaki yanma hissini azaltır. Aynı zamanda geğirmeyi tetikleyerek hava yoluyla midedeki gazı atarak şişmesini önler.

- İdrarın asit derecesi yükselince böbrek taşı rahatsızlığı medyada gelir. Hemen hemen herkes de olan bu problem bazılarında ağrıya neden olabilir. Fakat bazılarında ise hiç kendini belli etmez. Her gün tüketilen karbonatlı su, idrardaki zararlı asit oranını düşürmesinin yanı sıra oluşmuş taşın ufalanıp ağrısız bir yolla vücuttan atılmasını sağlar.

- Kronik hastaların sürekli tükettiği ilaçların neden olduğu bazı yan etkilerin deforme ettiği hücreleri yenilemek için hafta da en az iki bardak karbonatlı su tüketilmelidir. Böylece vücudun bu zararlı bakterileri daha hızlı atmasına yardımcı olur.

- Uyurken vücut zararlı bakterilerden arınmaya çalışırken tükürük ve idrardaki pH değerini düşür. Sabahları dilde sarı bir tabaka ve idrarın sarı olması buna işarettir. Gece yatmadan önce yarım çay bardağı karbonatlı su içmek bu durumun önüne geçer.

- Karbonatlı su, kilo vermek isteyenler içinde vazgeçilmez bir karışımdır. Günde tüketilen bir bardak karbonatlı su vücudun metabolizmasını hızlandırarak yiyeceklerin daha çabuk sindirilmesini sağlar.

Et beni koparmak zararlı mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Et beni koparmak zararlı mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0