Bayram şekeri alırken nelere dikkat edilmeli?

Bayram şekeri ve çikolatası alırken dikkat etmeniz gereken bazı durumların olduğunu biliyor muydunuz? Peki, her bayram şekeri ve çikolatası alınır mı? İşte uzmanlarında uyardığı bayram şekeri alırken dikkat edilmesi gereken hususlar...

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber çeşit çeşit çikolata lokum ve şekerler alınmaya başlandı. Ancak hemen hemen her yerde satılmaya başlanan bayram şekeri ve çikolatası alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Aksi halde uygunsuz koşullarda üretilen ve muhafaza edilemeyen bayram şekeri ve çikolataları ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

BAYRAM ÇİKOLATASI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Sağlıklı çikolata, içeriğinde yüzde 70 oranda kakao barındırır. Ancak içeriğinde kakao dışında ek maddeler bulunan çikolatalar, mide ve bağırsakları deforme ederek; ishal, kusma, zehirlenme gibi rahatsızlıkların ortaya çıkasına sebep olur. Ayrıca bu çikolatalar hemen tüketilmediğinde zararlı bakterlerin oluşumu artar.

BAYRAM ŞEKERİ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

Şeker ürünlerinin üretimi sırasında birçok gıda maddesinin yanı sıra tatlandırıcı yapılması için bazı zararlı maddeler kullanılır. E120 Karmin boya maddesi bu zararlı maddelerden biridir. Bu madde böceklerden elde edilir. Doğru işlemlerden geçilmediğinde özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlarda ciddi rahatsızlıklara sebebiyet verir. Şeker kaplarının üzerindeki jelatinlerde yazılan E471, E472, E473, E474, E475, E476 ve E477 mono - digliserit ve tuzlarını içeren ürünlerde, hem hayvansal hemde bitkisel yağlar kullanılır. Sağlıklı şekerlerin etiketlerinde çoğunlukta besin gıdaları bulunması gerekir. Uzmanlar, hayvansal katı maddesi içeren şekerlerin kansere neden olabileceğini belirtiyor. 

 Bayramı sağlıklı geçirmenin yolları

İLİŞKİLİ HABER

Bayramı sağlıklı geçirmenin yolları
En ucuz bayram alışverişi nerelerde yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

En ucuz bayram alışverişi nerelerde yapılır?
At sütü nedir ve faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

At sütü nedir ve faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0