Ekmek zararlı mıdır? 1 hafta boyunca ekmek yemezseniz ne olur? Sadece ekmek ve suyla yaşayabilir miyiz?

Dünya nüfusunun yüzde elliden fazlasının tükettiği ekmek insanda bir takım sağlık komplikasyonlarına neden olur. Ancak bu sağlık sorunu aşırı tüketildiğinde meydana gelir. Uzmanlara göre ekmeğin düzenli ve aşırıya kaçılmadan tüketilmesi gerekir. Peki ekmek zararlı mıdır? 1 hafta boyunca ekmek yemezseniz ne olur? Sadece ekmek ve suyla yaşayabilir miyiz? Sizler için ekmek hakkında merak edilenleri araştırdık. Tüm soruların yanıtı haberin detayında...

Üç işlem sonucu hazırlanan ekmek, un tuz, su ve maya gibi besinler bir araya getirilerek yoğurulur. Daha sonra mayalanması beklendikten sonra pişirme işlemine geçilir. Mayanın içerdiği maddeler unun içerisinde çözülür. Bu da şeker oranını artırır. Bu şeker vücuda enerji verdiği kadar şeker oranını artırır. Aynı zamandan tadı güzel olsun diye içerisine katılan yağ ya da tereyağı kilo almaya neden olur. Buğday öğütülerek elde un zamanla kullanım alanlarına döndürülmüştür. Orta doğu'da ilk kez yapılan ekmek için önceleri özel taşlar hazırlanırmış. Yayıldıkça yöreden yöreye pişirilme şekli değişen ekmek aynı zamanda içeriğine konulan malzemeler de değişmiştir. Ülkemizde genellikle beyaz yapılan ekmekte lif ve tuz oranı yüksektir. Ancak diğer besinlerin aksine ekmekte bulunan lif sindirimde öğütülmesi oldukça güçtür. Ayrıca tuz içeriği fazla olduğundan vücuttaki sıvı oranını azaltır. Uzmanlar özellikle metabolizması yavaş olan kişilerin ve 25 yaş sonrasındaki kişilerin ekmeği azaltmasını tavsiye eder. Yapılan araştırmalar sonucunda bir hafta boyunca ekmek tüketilmediğinde vücutta bazı deformeler ortaya çıkmıştır. Uzmanlar ekmeğin azaltılması gerektiğini fakat tamamen hayatımızdan çıkarıldığında ise olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguluyor. Ekmek tüketiminde mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

sadece ekmek ve suyla yaşanır mı?

sadece ekmek ve suyla yaşanır mı?

SADECE EKMEK VE SUYLA YAŞAYABİLİR MİYİZ?

Vücudumuz inanılmaz bir sistem üzerine kuruludur. Kendi kendine ürettiği bazı maddeler olduğu gibi doğada da yetişen bir takım meyve ve sebzelerden elde edilmesi gereken vitaminler vardır. Bunlar sayesinde vücudun fonksiyonları düzgün işler. Bu yüzden sadece bir besin tüketerek yaşamak mümkün değildir. Örneğin mide ve bağırsak sağlığını korumak için lif bakımından zengin besinler tüketilmelidir. Lif bağırsak florasını korur. Sindirimi düzenler. Sadece ekmek ve suyla yaşamak vücudu sağlık açısından zorlar. 

ekmeğin faydaları

ekmeğin faydaları

EKMEK ZARALI MIDIR? BİR HAFTA BOYUNCA EKMEK YEMEZSENİZ NE OLUR?

- Bağırsaklar zararlı mikroorganizmalarla savaşmak için life ihtiyaç duyar. Vücudun ihtiyacı olan lif miktarı her ne kadar bazı besinler tarafından karşılanıyor olsa da ekmek lif oranını karşılamada en sağlıklı besindir. 

- Karbonhidrat maddesi vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Bir hafta ekmek tüketilmediğinde vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat oranı azalır. Aynı zamanda karbonhidratsızlıktan deforme olan sinir sistemi; yorgunluk, stres ve sinirilik hali gibi sağlık sorunlarına neden olur. 

ekmek neye faydalıdır

ekmek neye faydalıdır

- Ekmek vücudun aynı zamanda şeker oranını dengeler. Şeker oranı düşen kişi tatlı krizleri yaşar. Aşırı miktarda tüketilmek istenen tatlı türü yiyecekler ise zamanla dengesiz kilolara neden olur.

- Ekmek uzun süre tok tuttuğundan vücut gün içerisinde başka besinleri tüketmeye ihtiyaç duymaz. Ancak ekmek tüketilmediğinde kişi her besini tüketmek ister. Bu durum kimi insanda kiloya neden olurken kimisinde ise; gaz, ishal, mide krampları, şişlik ve kabız gibi rahatsızlıklar neden olur.

bir hafta ekmek tüketmezsek ne olur

bir hafta ekmek tüketmezsek ne olur

BEYAZ EKMEK YERİNE TAM BUĞDAYLI EKMEK TÜKETMENİN YARARLARI

- Beyaz ekmeğe göre daha çok çiğneme isteği olduğundan az yemek yemeye neden olur.

- Bağırsak ve midenin daha hızlı çalışması için posaya ihtiyaç duyulur. Tam buğday ekmeği bu bakımdan oldukça faydalıdır.

- Emilimi vücutta yavaş olduğundan uzun süre tokluk hissi verir.

- B vitaminleri bakımından beyaz ekmeğe göre daha zengindir. Bu özelliği sayesinde beyin fonksiyonlarına oldukça fayda sağlar.

Safranın cilde faydaları nelerdir? Cilde nasıl uygulanır?

İLİŞKİLİ HABER

Safranın cilde faydaları nelerdir? Cilde nasıl uygulanır?
1 haftada 3 kilo zayıflatan kış detoksu! Kışın kilo almamak için sağlıklı diyet listesi

İLİŞKİLİ HABER

1 haftada 3 kilo zayıflatan kış detoksu! Kışın kilo almamak için sağlıklı diyet listesi

BİR YORUM YAPIN 32

Melek 9 ay önce

Ben 1 aydır ekmek yemiyorum 4 kilo verdim .Emzirdigim halde öğün aralarında 5 saat aç kalabiliyorum.Ekmek yemediğimde açlık ile baş edebildim ve kilo verdim.

Toplam 2 beğeni

Guzellik. 3 yıl önce

Ben 1 haftadir ekmek yemiyorum kendimi cok saglikli hissediyorum.

Toplam 2 beğeni

Yardım sever 3 yıl önce

Arkadaşlar ekmekteki maya sağlıksız. Sorun mayadan kaynaklı. Birde ekmeğin faydalı kısımları alınınca ortaya sağlıksız mayalı beyaz ekmek çıkıyor. Ben yemiyorum ve faydasını çok hissediyorum. (Sağlıklı olan ekşi mayalı tam buğday ekmektir. Tabiki unu iyiyse)

Toplam 1 beğeni

Sengul 3 yıl önce

Oldukça faydaliEkmek yemediği için sinirli olan sadece ben miyim herkesi sinirden kırıp geciriyorum sanırım pandemi ile aynı zamana denk gelmesi çok kötü oldu başka var mı benim gibi sınırlı olan

Toplam 4 beğeni

Mahmut 3 yıl önce

evet bu yaziyi okuyunca daha iyi anladim sinirli ve mutsuz ayni zamanda karamsar

Toplam 1 Beğeni

Neslihan 3 yıl önce

Songül hanım beni de sizin gibi etkiledi üstelik güçsüzleştim, kaslarım eriyor sanki

Toplam 2 Beğeni

Kıymet şimşek 3 yıl önce

Ben 45 gündür ekmeği kestim yasaklardan dolayı yürüyüş yapamadım ve 4 kilo birden alınca ikl iş ekmeği kestim bu zaman içinde 3 kilo verdim kendimi çok dinç hissediyorum ayrıca şişkinliğin gitti pilâvlardan 2 kaşıktan fazla yemiyorum kendim ekmek yaparsam haftada 1 gün yiyorum bence beyaz ekmek gercekten yenmemeli ayrica acıkmıyorum önce yemekten 3 saat sonra çok acıkıyordum şimdi açıklamada yok 4.5 . Saat durabiliyorum

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun