Küflü gıdalar tüketilir mi?

Küflenen gıdalar tüketilebilir mi? Peki, küflenmiş kısımlar atılıp kalan yerler tüketildiğinde bir zararı var mıdır? Sizler için bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte küflü gıdalar hakkında bilinmesi gerekenler...

Peynir, salça, ekmek ve yoğurt gibi besinler doğru muhafaza edilmediklerinde zararlı bakteri üretir. Genellikle bu durumlarda bazı ev kadınları daha tutumlu davranarak küflenmiş kısımları atar, kalan kısmını yeniden tüketir. Ancak küflü kısım atılsa bile kalan yerlere de zararlı bakterilerin ulaşabildiğini unutmayın.

KÜFLÜ SEBZE VE MEYVELER...

Maydanoz, havuç, elma, armut, karpuz, kavun, ıspanak, marul ve lahana gibi yiyeceklerin küflenmiş kısımlarından 2 cm aşağı doğru kesilmesi gerekir. Ancak bu sebze ve meyvelerde nemlilik oranına dikkat edilmelidir. Aşırı sıcağa maruz kalan bakteriler daha çabuk ölür. Bu nedenle uzmanlar sebze ve meyvelerin pişirilerek tüketilmesinin daha sağlıklı olacağını vurguluyor.

KÜFLENİNCE ASLA TÜKETİLMEMESİ GEREKENLER

Yoğurt, ekmek, salça, reçel, meyve suyu, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra, balık, tavuk ve kırmızı et küflendiğin de kesinlikle tüketilmemelidir. Aynı zamanda pişirilen tüm yemekler de küflenmeye başladıklarında çöpe atılmalıdır.

Ağız kuruluğunun neden olduğu hastalık

İLİŞKİLİ HABER

Ağız kuruluğunun neden olduğu hastalık
Dondurmayı gündüz yemenin zararları

İLİŞKİLİ HABER

Dondurmayı gündüz yemenin zararları

BİR YORUM YAPIN 0