Palamut balığının faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Hangi balık nasıl tüketilmelidir?

Ağustos ayından itibaren avlanmaya başlanılan palamut balığı neredeyse sonbahar aylarının sonuna kadar rahatlıkla tüketilir. Yüksek oranda omega-3 yağ asidi içeren palamut balığı özellikle kalp ve damar hastalıklarının yaşanmasını önler. Uzmanlar çocukluk çağdan itibaren hafta da en az bir kez bu tür balıkların tüketilmesinin faydalı olacağını söylüyor. Peki Palamut balığının faydaları nelerdir ve neye iyi gelir?

Omega- 3 yağ asitleri bakımından zengin olan balıklar insan sağlığına olumlu katkı sağlar. Sonbaharın ilk günü ile beraber kalkan av yasağından sonra denizlere açılan balıkçılar kısa sürede tezgahları doldurmaya başladı. Şubat ortalarına kadar tüketilen balık vücudun kendiliğinden üretmediği birçok maddeyi tek seferde sağlar. Balık türlerinden hamsi ve somondan sonra en çok tüketilmesi tercih edilen palamut, özellikle cilt sağlığına katkı sağlar. Palamut balığı; palamut vozonu, çingene palamudu, palamut, kestane palamudu, zindandelen, torik, sivri altıparmak ve piçuta gibi türleri bulunur. İçeriğinde fosfor, sülfür, vanadyum maddeleri bulunur. Protein ve D vitamini bakımından da oldukça zengindir. 

Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığının tavada ve fırında tarifiİLİŞKİLİ HABERPalamut balığı nasıl pişirilir? Palamut balığının tavada ve fırında tarifi

PALAMUT BALIĞININ FAYDALARI

PALAMUT BALIĞININ FAYDALARI

PALAMUT BALIĞININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Saç köklerini güçlendirerek dökülmesini ve yıpranmasının önüne geçer.
     
  • Cildin daha parlak ve canlı görülmesini destekler.
     
  • Düzenli tüketildiğinde diş ve kemik yapısını güçlendirerek herhangi bir deforme yaşanmasını engeller.
     
  • içerdiği potasyum sayesinde kolesterolü düzenler. Kan basıncını azaltır. 
     
  • Gözdeki sarı noktadaki hücreleri zenginleştirerek görme rahatsızlıklarının önüne geçer.
     
  • Sinir hücrelerinin daha sağlıklı olmasını sağlar. Beynin hafıza kısmının gücünü artırır.
     
  • Sindirim sistemindeki mutasyona uğramaya meyilli hücreleri iyileştirerek kanser hastalıklarının yaşanmasını engeller. 

Sahte palamut nasıl anlaşılır? Palamut alırken nelere dikkat etmelisiniz?İLİŞKİLİ HABERSahte palamut nasıl anlaşılır? Palamut alırken nelere dikkat etmelisiniz?

palamut besin değeri

palamut besin değeri

BİR YORUM YAPIN 0