Mide balonu nedir? Kimlere uygulanır?

Ameliyatsız kilolarınızdan kurtulabileceğinizi biliyor musunuz? Sizler için son zamanlarda yaygın olan mide balonu yöntemini araştırdık. İşte ameliyatsız kilo verme yöntemi olan mide balonu hakkında bilinmeyenler...

Son yıllarda kilo verme konusunda yeni teknikler geliştirildi. Mide balonu da bu tekniklerden biridir. Ameliyatsız ve ağrısız yapılan bu işlem birçok obezite ve kilo problemi yaşayan hastalar için umut oldu. Mide balonu yöntemi doğru diyetle beraber 20- 25 kilo kadar zayıflamanızı sağlar. Bu yöntem hastanede yatmayı gerektirmez. Ayrıca takıldıktan 6 ay ya da 1 yıl sonra çıkartılır.

AMELİYATSIZ 30 DAKİKADA TAKILIR

Mide balonu, endoskopik yöntemle mideye yerleştirilir. İşlem süresi en fazla 30 dakikadır. Genel anestezi altında mide balonu takılır. Hasta uyandıktan sonra gerekli tetkikler yapılır ve evine gönderilir. Mide balonun takıldığı ilk zamanlar doktor balonun oturup oturmadığı ve hastanın bünyesinin balonu kabul edip etmediğine bakar. Daha sonra hasta hafta da bir kez doktor kontrolüne gider. Bu kontroller ihmal edilmemelidir. İhmal edildiği taktirde çok düşük olasılıkla da olsa; balon kendiliğinden sönebilir ve bağırsak tıkanıklığı ya da mide ülserine neden olabilir.

MİDE BALONU YÖNTEMLERİ

Havalı balon yöntemi, sıvılı balon yöntemine oranla daha az ağrı yapar. Sıvılı balon ilk üç gün mide ağrısı ve kusma gibi şikayetlere neden olur. Ayrıca sıvılı balon hacim olarak küçük olsa da ağırlığı mideyi ağrıtabilir. Bu durum mide de herhangi bir soruna neden olmaz. Zaten balon yöntemleri uzman kontrolünde vücut kitle endeksine göre uygulanır.  Balon çıkarıldıktan sonra hasta düzenli ve sağlıklı beslenmediğin de eskisinden daha hızlı kilo almaya başlayabilir.

KİMLERE TAKILMAZ?

Bu yöntem mide hastalıkları olanlara, kortizon kullananlara ve hamile kadınlara uygulanmaz. 

Perdelerin üst kısımları nasıl beyazlatılır?

İLİŞKİLİ HABER

Perdelerin üst kısımları nasıl beyazlatılır?
En pratik smoothie tarifleri

İLİŞKİLİ HABER

En pratik smoothie tarifleri
Makat kanseri nedir? Belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Makat kanseri nedir? Belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 1

Ayşe 5 yıl önce

84 kiloyum 165 boy mide balonu takılırmı bildn varmi

Toplam 2 beğeni