Basur neden olur? Basur (Hemoroid) belirtileri nelerdir? Basura iyi gelen doğal yöntemler

Halk dilinde basur olarak bilinen hemoroid hastalığı, pandemi sürecinde artış yaşadı. Uzun süreli oturmadan ve hareketsiz yaşamdan dolayı artan basur, yaşam kalitesini düşürür. Özellikle pandemi sürecinde bu hastalığın oranı arttı. Kendiliğinden geçmeyen hastalıklardan biri olan hemoroid hakkında merak edilenleri araştırdık. Basur neden olur? Basur (Hemoroid) belirtileri nelerdir? Basura iyi gelen doğal yöntemler:

Hemoroid, makat çevresinde varis gibi şişmiş yumurtacıklara denir. Halk arasında bu hastalık genellikle basur olarak adlandırılır.  Özellikle sağlıksız beslenmek ve düzenli temizlenmemek bu sağlık sorununu yaşama olasılığını artırır. İki çeşit hemoroid vardır. Biri anüsün ağız kısmında oluşur ve buna eksternal denir. Bir diğeri ise kalın bağırsaklarda oluşur bu da internal hemoroid diye adlandırılır. Hemoroid toplumda 4 yetişkinde birinde görülür. Uzun bir zaman kendini belli etmeyen bu rahatsızlık ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Çeşitli nedenlerden ötürü ortaya çıkan bu rahatsızlıkla ilgili uzmanlar son olarak ameliyat yöntemine başvurular. Öncesinde ilaç ya da doğal kürlerle ortaya çıkan basur memesi denilen yumrular yok edilir. 

  • Makat çıkışında oluşan ufak ufak memeli yaralara basur denir. Bu makat içi borusunda da görülür. 
     
  • Oturma uzanma ve dışkılama sırasında ağrılara yol açar.
     
  • Zeytin yağı ve mürdüm eriği karışımı basur memelerindeki ağrıları azaltır. Yaraları iyileştirir. Yenilenme riskini düşürür.

Kıl kurdu nedir? Kıl kurdu belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Kıl kurdu doğal çözüm...İLİŞKİLİ HABERKıl kurdu nedir? Kıl kurdu belirtileri nelerdir ve tedavisi var mıdır? Kıl kurdu doğal çözüm...

basurun anal kısmında oluşma şekli

basurun anal kısmında oluşma şekli

KORONAVİRÜS BASUR ORANINI ARTIRDI!

Makatın iç kısmı anal bölge ve içindeki damarlardan kaynaklı yaşanan basur, şiddetli ağrılara neden olur. Özellikle tuvalete çıkmayı zorlaştırdığı gibi oturma hareket etme gibi günlük faktörleri de kısıtlar. Basurun oluşma nedenlerinden biri de uzun süreli aynı yerin baskıda kalmasıdır. Yani uzun süre oturma ya da dar kıyafetler basuru tetikler. Pandemi döneminde de neredeyse 4 aya aşkın ev ortamında kalınması basurun artmasına neden oldu. Genel Cerrahi Uzman Op. Dr. Cengiz Aşcı, bu konuyla ilgili "Pandemi ile birlikte evden çalışma modeline geçilmesiyle hemoroid rahatsızlığına dair şikayetler daha fazla görülmeye başlandı. Çok uzun süre pozisyon değiştirmeden ayakta duran ya da oturan kişiler risk altında. Hareket etmeden saatlerce çalışmak hemoroid rahatsızlığına yakalanma olasılığını arttırıyor" şeklinde konuştu. 

BASUR NEDEN OLUR

- Tuvalet alışkanlıklarında yaşanan değişiklik 

- Doğum sırasında makatın fazla zorlanması

- Sürekli oturan kişilerde

- Hijyensiz ortamda duş alma ya da tuvalet kullanma

- Pelvik bölgede genlere bağlı ya da sonradan ortaya çıkan tümör hücreleri

- Bağırsak kanserlerini de aynı şekilde bu rahatsızlığa neden olur.

Basur neden olur

Basur neden olur

HEMOROİD BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Makanta kaşıntı ve şişlik,

- Anüs ağzında dışkılama sırasında kanama ve şiddetli ağrılar,

- Oturmada ve uzanma sırasında ağrıların artması

- Makattan basurun sarkarak ele gelmesi gibi durumlar belirtiler arasında yer alır. Ancak makattan gelen her kan basurun habercisi olmayabilir. 

BEBEKLERDE BASUR GÖRÜLÜR MÜ? NASIL TEDAVİ EDİLİR? öğrenmek için tıklayınız...

Basur ağrısı

Basur ağrısı

HEMOROİD TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Bazı hastalar makat bölgesinde yaşanan bu rahatsızlık için doktora gitmeye çekinir. Bu durum da hemoroid şişliklerinin daha hızlı çoğalıp kabarmasına neden olur. Zamanında müdahale edilmediğinden ilerleyen süreçte ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Dış hemoroid hemen teşhis edilebilir. Fakat kalın bağırsakta oluşan hemoroidin tespiti için kolonoskopi yöntemi kullanılır. Çok ciddi derecede ilerlememiş basur için ilaç tedavisi uygulanır. Ancak ileri düzeydeki basur için ise cerrahi operasyon yapılır.

Mürdüm eriğinin bilinmeyen faydaları nelerdir? Güçlü C vitamini içeren mürdüm eriği...İLİŞKİLİ HABERMürdüm eriğinin bilinmeyen faydaları nelerdir? Güçlü C vitamini içeren mürdüm eriği...

HEMOROİDE İYİ GELECEK DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

ZEYTİNYAĞI VE MÜRDÜM ERİĞİ

Müdrüm eriğinin suyunu çıkartın. İçerisine bir yemek kaşığı zeytin yağ koyun. Ardından ped pamuk yardımıyla basur memelerine ve makatın dış kısmına sürünüz. Bu uygulamayı basur geçene kadar yapabilirsiniz.

Siyah mürdüm eriği

Siyah mürdüm eriği

LİMON SUYU

Limondaki antibakteriyeller basuru azaltır. Bir adet limonu iyice sıkın asitliğini gidermek için içerisine bir kaç damla su koyun daha sonra ped pamukla basurun olduğu bölgeye sürünüz.

Limon suyu

Limon suyu

SİYAH POŞET ÇAYI

Basurun makatta yarattığı şişme ve ağrıları dindiren doğal yöntemlerden bir diğeri de siyah poşet çaydır. Ilık siyah poşet çayını basurun olduğu bölgeye koyup bastırın ve böyle 10 dakika bekleyiniz. Bu uygulamayı günde iki defa yapabilirsiniz.

Siyah poşet

Siyah poşet

PATLICAN SAPI KÜRÜ

Taze patlıcan saplarının üzerine 12 bardak su ekleyip ocağa koyun. Kısık ateşte yaklaşık 20 dakika boyunca kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve tencereyi ağzı kapalı bir şekilde bekletin. Bu sürede tencerenin ağzını açmayın! Tamamen soğuduktan sonra kapağını açın ve bir kaba suyu süzün. Buzdolabında muhafaza ettiğiniz bu karışımı iki hafta boyunca aç karna bir bardak olarak tüketin.

patlıcan sapı basuru bitiriyor

patlıcan sapı basuru bitiriyor

Çikolata soslu browni kilo aldırır mı? Evde diyete uygun pratik ve lezzetli Browni tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Çikolata soslu browni kilo aldırır mı? Evde diyete uygun pratik ve lezzetli Browni tarifi

BİR YORUM YAPIN 0