Kas gerginliği neden olur? Kas gerginliğine iyi gelen doğal yöntemler nelerdir?

Sabahları ilk uyanır uyanmaz vücudu gevşetme hissi hemen hemen herkesin yaşadığı doğal gelişen bir durumdur. Peki kas gerginliği neden olur? Kas gerginliğine iyi gelen doğal yöntemler neledir? Sizler için çok ciddi gibi görünmese de aslında bazı sağlık sorunlarının habercisi ve bazı hastalıklara da zemin hazırlayan kas gerginliği hakkına merak edilenleri araştırdık.

Kas vücudun genişlemesi ve büyümesini sağlayan aynı zamanda birçok organın hareket mekanizmasını oluşturan bir dokudur. Hücrelerden oluşan bu doku hareket edilip düzelebiliyor. Özellikle kemiklerin daha rahat hareket etmesini sağlıyor. Kısaca vücudun hareket ve güç durumunun temel mekanizmasıdır. Kaslar vücudun şekil almasını destekler. Kasılıp gevşeme eylemini gerçekleştiren kaslar, çizgili, düz ve kalp kası olmak üzere 3'e ayrılır. Çizgili kaslar, isteğimiz doğrultusunda çalışan kaslardır. Düz kaslar isteğimiz dışında çalışır. Kaslar aynı zamanda sinir hücrelerin beyne ulaşmasını sağlar. Kalp kası da bir çizgili kas olmasına rağmen, isteğimiz dışında çalıştığı için, kalp kası denir.

Romatim Jel neye iyi gelir ve faydaları nelerdir? Romatim Jel kullanımı! Romatim Jel fiyatıİLİŞKİLİ HABERRomatim Jel neye iyi gelir ve faydaları nelerdir? Romatim Jel kullanımı! Romatim Jel fiyatı

kas gerginliği neden olur

kas gerginliği neden olur

KAS GERGİNLİĞİ NEDEN OLUR?

Ani hareket, darbe, vitaminsizlik ve yaşanan herhangi bir deformasyon kasların gerginleşmesine ve hareket gücünü kaybetmesine enden olur. Duruş bozukluğu, iltihaplı hastalıklar, şiddetli darbeler, karbonhidratlı besinler, ağır yük kaldırma ve bazı ilaçların yan etkilerinin yanı sıra anksiyete bozukluğu da kas gerginliğine neden olur. Aynı zamanda vücudun 5 saatten fazla aynı pozisyonda durması da kas gerginliğine sebebiyet verir. Bunun en genel örneğini sabahları uyanırken gerilme ihtiyacı sırasında anlayabilirsiniz.  Bu durumlar sonucunda kasın içindeki damarlar hasara uğrar veya kaslarda ödem oluşur. Genellikle sabahları hissedilen bu rahatsızlığa uzmanlarında önerdiği bazı doğal yöntemler vardır.

Omurga sağlığı neden önemlidir? Omurga neden ağrır? Omurga ağrısını önlemenin yollarıİLİŞKİLİ HABEROmurga sağlığı neden önemlidir? Omurga neden ağrır? Omurga ağrısını önlemenin yolları

zeytinyağı ve nane

zeytinyağı ve nane

KAS GERGİNLİĞİNE İYİ GELEN DOĞAL YÖNTEMLER NELERDİR?

  • Kas ağrılarının nedeni ödem toplama ise buz torbaları bu ağrılara iyi gelen doğal yöntemdir. Ağrının olduğu bölgeye 1 saat aralıklarla 15 dakika boyunca buz torbalarını bekletiniz.
     
  • Gergin olan kası yumuşatmanın etkili yollarından biri de zeytin yağı ve nane yağı karışımıdır. Yarım çay bardağı zeytin yağına iki çay kaşığı nane yağı koyun iyice karıştırınız. Masajla ağrının olduğu bölgeye bu karışımı sürünüz. Eğer ağrının olduğu yere ulaşamıyorsanız vücudunuzu zorlamadan birinden yardım isteyin. Yarım saat bekledikten sonra ılık bir duş alınız.
     
  • Kas gerginliği ağır yük taşımaktan dolayı ortaya çıkmış ise; ılık suda ıslatılmış bir havlu ile bu ağrıları azaltabilirsiniz. 
     
  • Aleo vera içerdiği antioksidan sayesinde vücut ağrılarını dindirir. Aleo vera yaprağındaki jeli çıkartıp içerisine lavanta yağı ekleyin. Ağrının olduğu bölgeye masaj yaparak bu karışımı uygulayın, böylece kaslar gevşemeye başlayacaktır. Bu uygulama sonrası yıkanmak zorunda değilsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 3

eküf 4 yıl önce

arkadaşımın kolu 2 ay önce kırılmıştı şimdi tekrar çok ağrıyor ne yapmalıyız

Abdullah 5 yıl önce

Bu yöntemler çok zor. Hem çok zaman gerektiriyor, hem de başka bir kişinin yardımı ile masaj. Bu ağrılardan kurtulmak için 3 büyük bardak koyu bir ıhlamur çayı için yeter. Ihlamur bütün vücudunuzda ki gergin kasları yumuşatır. Daha etkili olması için yanına az birşey Melisa çayı da eklenebilir. Çayları karıştırıp Türk çayı gibi demleyip için yeter. Soğutulmadan içilmesi daha etkili olacaktır. Bu sizi bol bol terletip rahatlatacak.

Toplam 10 beğeni

zafer gülten 5 yıl önce

denenmiş bir yöntem---beyaz hardal toz haline getirilip,sirke ile karıştırılıp gergin yada ağrıyan bölgeye yakı yapılacak,bir beze koyup yapabilirsiniz,yaralı bölgeye koymayın,takip edin,cildiniz pembeleştiğinde yakıyı alın. 10 dakkadan fazla tutmayın. tahriş yapabilir.

Toplam 3 beğeni