Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı beslenme ile ilgili açıklamalar

ABD'de yaşayan Türk doktoru Mehmet Öz sağlıklı beslenmenin sırlarını açıkladı. Öz, Anadolu yemeklerinin sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte Mehmet Öz'den sağlıklı yaşama dair dikkat çekici açıklamalar...

Sağlıklı beslenme kaliteli yaşamın olmazsa olmazlarından biridir. Dünyaca ünlü Türk doktoru Mehmet Öz ise sağlıklı beslenmenin Anadolu yemeklerinde kullanılan eşsiz baharatlardan geçtiğini vurguladı: "Baharatın ette kullanılması çok sağlıklı. Baharatlı yemekler de çok sağlıklı. Aslında atalarımızın yedikleri çok sağlıklıydı ama baharatın burada ayrı bir yeri oluyor. Anadolu yemeklerinde de baharat sıklıkla kullanılır. Bu da gösteriyor ki Anadolu yemekleri sağlığa yararlı. Anadolu yemeklerinde kalori düşük, neredeyse sıfır, lezzeti ise yüksek. Lezzeti yüksek olduğu için de ağız, ilave yiyecek aramıyor"

SAĞLIKLI YAŞAMIN SIRRI: BAHARATLAR...

Etli yemeklerin yanında ikram edilen domates, soğan ve biber gibi ek besinlerin önemini belirten Mehmet Öz, "Mesela lokantalara bakın, et sipariş edilir ama yanında, soğan, nane, domates ikram edilir. Yanında baharatlı olan çiğ köfte olur. O yüzden yemekler sağlıklıdır." sözleriyle devam etti.

YEMEKLERDEN SONRA HAREKET ETMEK 

Yurt dışında yaşamasına rağmen kendi ailesinin de bu yemekleri tükettiğini dile getiren ünlü doktor aynı zamanda hareket etmenin de önemini şu sözlerle vurguladı: "Bu yemekleri yersek ve buna ilave olarak biraz da hareket edersek sıkıntı olmaz. Zaten Anadolu insanı da çalışkandır. İnsanlar gün boyunca hareket ederek çalışırlar. Bunlar da zaten sağlıklı yaşamın sırrıdır"

Tükürük bezi kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Tükürük bezi kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0