Yaz boyu ahududu yerseniz ne olur?

Yaz aylarında meydana gelen sıvı kaybını önlemek için tüketilen ahududu aynı zamanda birçok hastalığa da faydası vardır. Sizler için eşsiz kokuya sahip bu meyvenin bilinmeyen faydalarını araştırdık. İşte ahududunun bilinmeyen faydaları....

Sultan böğürtleni ve ağaç çileği olarak da bilinen ahududu kendi kendine yetişen kırmızı meyve türüdür. Sıvı oranı yüksek olan bu meyve yaz aylarının vazgeçilmez besinleri arasında yerini alır. Yaz boyu her gün 5-6 tane yiyerek vücudunuzdaki şeker ve su oranını dengeleyebilirsiniz. Ayrıca kandaki insülin değerlerini etkilemediğinden diyabet hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği meyvedir. 

İŞTE AHUDUDUNUN BİLİNMEYEN FAYDALARI

- Çevresel faktörlerin ve bazı yiyeceklerin etkisi ile ciltteki gözenekler genişler. Ahududu içerdiği anti-aging maddesi sayesinde bu olumsuz durumun yaşanma riskini azaltır.

- Ahududu içerdiği antosiyanin maddesi sayesinde ise bağışıklık sistemini güçlendirerek yaz aylarında ani değişen vücut ısısından kaynaklı ortaya çıkan rahatsızlıkları engeller. Sabah kahvaltıdan önce tüketilen bir kase taze ahududu, vücudun gün içerisinde ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

- Doğada çok az bulunan ellagic asidi bakımından da zengin olan ahududu, antikansorejen etkisi ile vücudu kanserli hücrelere karşı korur. Yapılan araştırmalarda siyah ahududunun, rahim ve göğüs tümörlerine neden olan zararlı hücrelerin büyümesini engellediği gözlemlenmiştir.

- Uzmanlar, vücudun günlük ihtiyacı olan flavonoid maddesini karşılamak için bir su bardağı ahududunun tüketilmesinin yeterli olacağını vurguluyor. Flavoniod maddesi vücutta bulunan kas ve kemik dokularının ihtiyacı olan kollajen üzerinde olumlu etkisi vardır.

- Mikroglia beyinde bulunan koruyucu hücrelerdir. Bu hücreler, vücutta bulunan hasara uğramış hücreleri ve atık gıdaların etkisini azaltır. Böylece beynin ve vücudun yapısını korur. Fakat yaşlandıkça bu hücrelerin görevi azaldığından vücudun direnci kırılmaya başlar. Uzmanlar bu durumun yaşanmaması için kırmızı meyveler içerisinde en etkili olan ahududunun düzenli tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Araba tutmasına ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Araba tutmasına ne iyi gelir?
En güzel pastane lezzetleri

İLİŞKİLİ HABER

En güzel pastane lezzetleri
Burun ucu kızarması nedir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Burun ucu kızarması nedir? Tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 1

umut 5 yıl önce

ben hergün bi kase ahududu yersem nolur biliyomusunuz hanım evden govar beni

Toplam 1 beğeni