Dolama neden çıkar ve belirtileri nelerdir? Dolamaya iyi gelen doğal çözümler...

Ciddi bir rahatsızlık olmamasına rağmen yaşam kalitesini olumsuz etkileyen dolamanın nasıl ortaya çıktığını biliyor musunuz? Peki dolama nedir ve belirtileri nelerdir? İşte çıktığında ellerinizi kullanmaz hale getiren dolamaya dair bilinmeyenler ve doğal tedavi yöntemleri...

Dolama, parmakların uç boğumlarının enfeksiyon kapması sonucu ortaya çıkar. Hasara uğramış deri katmanlarının mikrop kapmasıyla meydana gelen dolama şişme ve morarma gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu duruma stafilokok bakteri ve mantar hücreleri neden olur. Bakteriler; tuvalet, hava ve  toplu kullanılan alanlarda fazla bulunur. Mantar sonucu meydana gelen dolama da hasta doğal tedavi yöntemi uygulayarak bu rahatsızlıktan kurtulabilir. Ancak stafilokok bakteri sonucu ortaya çıkmış dolamalar için cerrahi müdahale şarttır. Çünkü bu bakterinin neden olduğu dolama aynı zamanda ciltle bütünleşerek sertleşmeye neden olur. Gün içerisinde 2 saatte bir ellerinizi dezenfekte etmenizde fayda var. Özellikle kesik olan bölgenizi yara bandı ile kapatmanız dolama rahatsızlığına yakalanma riskini azaltacaktır. Dolama büyük bir kitle ise cerrahi operasyonla kitle patlatılır ve iltihap boşaltılır. İltihaptan temizlenen bölgeye dikiş atılır. Mikrop kapmaması için pansumanla kapatılır. Antibiyotikle desteklenen tedavi yöntemi sonrası bir hafta içinde iyileşme gözlenir.

dolama belirtileri nelerdir?

dolama belirtileri nelerdir?

DOLAMA BELİRTİLERİ NELERDİR?

- Ortaya çıkan yerde zonklama ağrısı yaşanması

- Genellikle ayak ve el baş parmaklarında görülür

- Kızarıklık ve iltihaplı alanın çoğalması

- Vücudun ani titremesi ve terlemesi

- Sürekli yorgun ve ağrılar hissetme

- Kemik ve kaslarda hassaslaşma

- Cildin kabarması

dolamaya iyi gelen doğal yollar

dolamaya iyi gelen doğal yollar

DOLAMAYA İYİ GELEN DOĞAL ÇÖZÜMLER...

Dolama ağır iltihaplı değil ise doğal tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Uzmanlarında önerdiği doğal tedavi yöntemlerini sizler için araştırdık.

LİMON VE KARBONAT KARIŞIMI

Antibakteriyel özelliği sayesinde limon dolamaya neden olan enfeksiyonun azalmasını sağlar. Bir yemek kaşığı karbonat üç yemek kaşığı limon suyunu iyice karıştırın ve dolamanın olduğu bölgeye sürün. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayınız. Bu karışımı dolama şişliği inene kadar uygulayabilirsiniz. 

limon ve karbonat karışımı

limon ve karbonat karışımı

PİRİNÇ UNU VE KETEN TOHUMU YAĞI

Dolamanın hızlı iyileşmesini istiyorsanız pirinç unu ve keten tohumu karışımından faydalanabilirsiniz. Pirinç unu ve keten tohumu yağını karıştırarak elde ettiğiniz hamurunu, dolamayı açık bırakmayacak şekilde parmağınıza sarınız. 15 dakika bekleyiniz. Bu karışımı her gün düzenli uygulayınız.

keten tohumu ve pirinç unu karışımı

keten tohumu ve pirinç unu karışımı

BİR YORUM YAPIN 1

Sargeras 4 yıl önce

2 adet vidyo izleyebilirsiniz . birisi belirtiler digeri tedavi https://www.youtube.com/watch?v=ydaGe3WxVOI&t=1s https://www.youtube.com/watch?v=OTL1HkIJ7gw

Toplam 3 beğeni