Deniz kumunun bilinmeyen faydaları

Sizler için eski zamanlarda kraliçelerin doğal bakımlarını yaptırdıkları ve bitkisel tedavi de kullandıkları deniz kumunun faydalarını araştırdık. İşte denizin kumunun bilinmeyen faydaları...

Yüzyıllardan günümüze kadar deniz suyunun, tuzunun ve güneşin faydaları anlatmakla bitmiyor. İçerdikleri zengin mineraller sayesinde vücudumuzun sağlığını koruyan bu eşsiz doğal güzelliklerin içerisinde deniz kumu da yer almaktadır. Uzmanlar, özellikle romatizma hastalarının tedavileri için sıcak deniz kumu banyosunu öneriyor. Denizde bulunan tuz, mineral ve vitaminlerinin hepsini içeren deniz kumu, eklem ağrılarında doğal tedavi olarak kullanılır. Deniz kumu, denizdeki vitamin ve minerallerin yanı sıra güneşten gelen D vitamini bakımından da zengindir. Ağırlık ve basınca sahip olduğu için, masaj etkisi vardır.

İŞTE DENİZ KUMUNUN DİĞER FAYDALARI

- Islak deniz kumunda yapılan bir saatlik yürüyüş; gün içerisinde tüketilen besinlerden kaynaklı meydana gelen damar tıkanıklığını önleyerek kan dolaşımını düzenler. Vücutta düzenli olan kan dolaşımı; psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra kalp hastalıklarına yakalanma riskini de azaltır. 

- Kumdaki mineraller, cilt yüzeyinde hasara uğramış hücreleri yenileyerek cilde parlaklık ve ışıltı kazandırır. Aynı zamanda antibakteriyellere sahip olan deniz kumu, ciltteki yaşlanmaya neden olan hücrelerin sayısını azaltır.

- Sıcak deniz kumuyla yüzünüze peeling yaparak akne ve sivilceleri azaltabilirsiniz.

- Deniz kumu; ayak dikeni ve topuk çatlaması gibi rahatsızlıklarına da iyi gelir. 

NOT: Uzmanlar orta yaş ve üstü kişilerin romatizma rahatsızlığı nedeniyle deniz kumunda saatlerce kalmamaları gerektiğini söylüyor. Bu tür şikayetlerde hastalar öncelikle uzman bir doktora görünüp kaç saat kumda kalmaları gerektiğini öğrenmelidir.

Suda boğulmalara karşı ilk yardım önerileri

İLİŞKİLİ HABER

Suda boğulmalara karşı ilk yardım önerileri

BİR YORUM YAPIN 1

Sümeyye 2 yıl önce

Aydinlattiginiz için teşekkürler