Hacı adaylarının dikkat etmesi gereken sağlık kuralları

Yaklaşan Kurban Bayramı ile hacı adayları kutsal topraklara gitmeye hazırlanıyor. Ancak kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının dikkat etmesi gereken bazı sağlık durumları vardır. Sizler için kutsal topraklara giden hacı adaylarının dikkat etmenizi gerekenleri araştırdık. İşte hacı adaylarının dikkat etmesi gerekenler...

Dünyanın dört bir yanından hacı adayları Allah'ın emrettiği hac ibadetini yerine getirmeye hazırlanıyor. Ancak uzmanlar, hacı adaylarının alışık olmadıkları iklim ve ortam için vücutlarını hazırlamaları gerektiğini belirtiyor. 

PEKİ HACI ADAYLARININ NE GİBİ ÖNLEM ALMALARI GEREKİYOR?

- Salgın ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmamak için hacı adaylarının maske kullanmaları daha faydalı olur. Kişisel temizliğe iki kat önem vermek gerekir. 

- Kişisel temizliğin yanı sıra aşıları tam yaptırmak da önemlidir. Özellikle son yıllarda artan MERS CoV virüsü toplu alanlarda hızla yayılmaktadır. Bulaşıcı olan bu virüsten korunmak için toplu alanlardan sonra elleri, dezenfekte oranı yüksek sabunlarla yıkamak şarttır.

- Hac ibadetinin yapıldığı bölge yanı Mekke-Medine aşırı sıcak bir iklime sahiptir. Buradaki insanlar serinlemek için klima kullanır. Ancak klimalı alanlarda yetişen lejyonle virüsleri, solunum yolu ile kişiye bulaşabilir. Bu yüzden toplu alanlardaki klimada serinlemek yerine gölge yerler tercih edilmelidir.

Ayrıca aşırı sıcaklık vücudun sıvı kaybına neden olur. Özellikle vücut, bölgenin iklimine alışana kadar bazı sağlık sorunları yaşar. İshal, kabızlık, baş dönmesi ve kusma bu sorunların başında gelir. Uzmanlar, bu durumların yaşanmaması için hacı adaylarının sık sık su tüketmeleri gerektiğini vurguluyor.

- Meyve ve sebzeler, sirke ile dezenfekte edilip tüketilmelidir. Aynı zamanda açık gıdalar yerine paketli gıdalar tüketmek daha faydalı olacaktır.

- Her gün duş almakta önemlidir. Ayrıca hacı adayları yanında; ortepedik ayakkabı, pamuklu iç çamaşırı, pamuklu geniş kıyafetler, şapka ve gözlük bulundurmaları gerekir.

- Çok fazla ayakta durmaktan ya da yürümekten kaynaklanan basur sorununun oluşma riskine karşı hacı adayları yanlarında bulundurdukları merhem ya da fitil şeklindeki kortizonları kullanabilir.

Hacca giderken götürülmesi gereken eşyalar nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Hacca giderken götürülmesi gereken eşyalar nelerdir?
Dekoratif taş boyama

İLİŞKİLİ HABER

Dekoratif taş boyama

BİR YORUM YAPIN 0