Limonlu patlıcan suyunun faydaları nelerdir? Haftada bir çiğ patlıcan yerseniz ne olur?

Doğada nikotin bakımından en zengin besin olan patlıcanı uzmanlar herkesin hemen hemen haftada en az iki kere tüketmesini öneriyor. Kalp rahatsızlığı olanlar için alternatif tıp uzmanlarının önerdiği limonlu patlıcan suyu ya da kilo vermek isteyenler için önerilen çiğ patlıcana dair her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz. Limonlu patlıcan suyunun faydaları nelerdir? Haftada bir çiğ patlıcan yerseniz ne olur?

Dünya mutfaklarının hepsinde kullanılan patlıcan yüzyıllardır alternatif tıpta da doğal ilaç olarak kullanılır. Yetiştiriciliği M.Ö yüzyıllara dayanan patlıcan İpekyoluyla tüm dünyaya yayıldı. Vücudun ihtiyacı olan nikotin bakımından da zengin olan patlıcan genellikle yemek ve salata olarak tüketilir. Temel ihtiyaç listesine giren patlıcan uzun süreli tokluk hissi verdiğinden ve taşınması kolay olduğundan askeri yemeklerde ilk sıra da gelir. 100 gramlık patlıcanın kalorisi 25, proteini 3 gram, yağ 6 gram ve B2 vitamini 5 mili gram barındırır. Bunun dışında C ve A vitaminleri bakımından da oldukça zengin bir besindir. Dünya genelinde üretimini en fazla yapan ülke Çin'dir. Ülkemiz ise bu sıralamada üçüncü sırada yer alır. Bağ şeklinde üretimi gerçekleştirilen patlıcan süs bitkisi olarak da geçer. Çiğ hali de tüketilebilen patlıcan özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir. Bunun dışında alternatif tıp uzmanları limonlu patlıcan suyunun da kötü kolesterolü düşürdüğünü kan basıncını da dengelediğini vurguluyor.

Patlıcanın faydaları nelerdir? Patlıcan suyu ne işe yarar? Patlıcan sapını sakın çöpe atmayın! İLİŞKİLİ HABERPatlıcanın faydaları nelerdir? Patlıcan suyu ne işe yarar? Patlıcan sapını sakın çöpe atmayın!

LİMONLU PATLICAN SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • ABD'de yapılan bir araştırmada patlıcan suyunun kan içerisinde artan kötü kolesterol seviyesinin düşürülmesinde yardımcı olan bir besin olduğu ortaya çıkarılmıştır. Sağlıksız beslenme gibi nedenlerden dolayı artan kötü kolesterol özellikle kalp ve damar hastalıklarına neden olur. Bu yüzden düzenli olarak içerisine limon suyu de ekleyerek tüketilen patlıcan suyunun rahatsızlıkların riskini azaltır.
     
  • Eklem iltihaplanması günümüzde artan hastalıkların başında gelir. Kişinin vücut hareketlerini sınırlandıran bu rahatsızlık kemik ve kas aralarında biriken iltihaplanma nedeniyle yaşanır. Bu duruma da genellikle vücutta biriken toksinler neden olur. Ancak eklem iltihaplanmasını önlemek için limonlu patlıcan suyu oldukça etkili bir doğal yöntemdir. Karışım toksinleri idrar yolu ile atarak aynı zamanda böbrek ve mesaneyi de temizler.
     
  • Sinir hücrelerini yatıştırmaya da fayda sağlayan limonlu patlıcan suyu, ruhsal rahatsızlıkların yaşanma riskini azaltır. Kişinin yaşam kalitesini artırarak gün içerisinde dinç kalma süresini artırır.
     
  • Limonlu patlıcan suyunun en etkili faydası ise vücuttaki yağ yakımını hızlandırmasıdır. Vücutta yağ yakımı ve toksinleri atmak için görev gören karaciğerin fonksiyonu azaldığında bölgesel yağlanma ve cilt yüzeyinde sivilce, akne gibi rahatsızlıklar oluşur. Ancak patlıcan suyu karaciğere destek vererek yağ hücrelerinin vücuttan atılmasını sağlar. Bunun aynı sıra akciğeri özellikle bronşları temizler. 

patlıcan suyu kolesterol düşürür

patlıcan suyu kolesterol düşürür

LİMONLU PATLICAN SUYU NASIL YAPILIR?

- 2 orta boy patlıcan

- Bir buçuk bardak sıkılmış taze limon

- Bir litre su

Patlıcanları yıkayıp doğrayın. Bir tencereye koyup üzerine bir litre suyu boşaltın. Koyu olma başlayan suyu ocaktan alıp sıkılmış limon suyuna ekleyin. İyice çalkalayın. Sabah aç karna bir bardak için.

ÇİĞ PATLICANIN FAYDALARI NELERDİR?

  1. Sindirimi rahatlatarak kabızlığı ve şişkinliği önler.
     
  2. Bağırsaklardaki sıvı oranını artırarak taş ve kum oluşumunu engeller.
     
  3. Kötü kolesterolün düzenlenmesine yardım ederek kalp hastalıklarına yakalanma oranını düşürür.
     
  4. Kandaki trombosit hücreleri dengeleyerek kas ve kemiklerde yaşanma ihtimali olan ödem oluşumunu engellemede yardımcı olur.
     
  5. Yüksek miktarda içerdiği su sayesinde cildi nemlendirir. Kuru cilt ve kuru saçlara iyi gelir.
     
  6. Bağışıklık sistemindeki yararlı hücreleri artırarak kansere yakalanma oranını düşürür.
     
  7. Beyin sağlığının yanı sıra sinir sisteminde deforme olmuş hücreleri yeniler.
     
  8. Diyabet rahatsızlığı olanlar yani şeker hastaları için de oldukça harika bir sebzedir. Şeker hastaları da bu şifalı sebzeyi rahatlıklara tüketebilir.
     
  9. Güçlü bir antioksidandır.
     
  10. Bacaklarda ve basenlerde selülit oluşmasını önler.

ÇİĞ PATLICAN SALATA NASIL YAPILIR?

2 tane patlıcanı, tere otunu ve bir diş sarımsağı doğrayın. İçerisine bir yemek kaşığı limon koyup afiyetle tüketiniz.

patlıcan besin değeri

patlıcan besin değeri

BİR YORUM YAPIN 11

Büşra 4 yıl önce

Arkadaşlar kesinlikle çiğ patlıcan tüketmeyin şuan çiğ patlıcan yemekten midemde yara oluşmuş hemde iki tane kocaman yara ve iyileşmiyor

Toplam 3 beğeni

Deniz 5 yıl önce

Bende yedim 1 defa güzel

Toplam 3 beğeni

Yildiz 5 yıl önce

Çiğ patlıcan severim ama acı olmayacak

Toplam 7 beğeni

Zeliş 5 yıl önce

İyi de çiğ nasıl yenecek

Toplam 5 beğeni

yorumsuz 5 yıl önce

Şanlıurfanın birecik ilçesi patlıcanı ile meşhurdur yemede yanında yat çiğ bile mübarek baklava gibi şu an tam mevsimi

Toplam 7 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun