Ak söğüt kabuğunun faydaları nelerdir? Her gün bir bardak ak söğüt kabuğu çayı içerseniz...

Söğüt ağacından elde edilen ak söğüt kabuğunun vücudumuza birçok faydası olduğunu biliyor muydunuz? Yüzyıllardır bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan ak söğüt kabuğunun inanılmaz faydalarını sizler için araştırdık. İşte ak söğüt kabuğunun bilinmeyen faydaları...

Söğüt ağacının dallarından elde edilen kabuklara ak söğüt kabukları denir. Yüzyıllar önce Mevlana "Mesnevi" adlı eserinde söğüt ağacının faydası olduğundan bahsedildi. Sabahları bir bardak çay olarak tüketilen bu şifa kaynağı birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller. Bilim literatüsünde söğüt ağacı Salix alba olarak geçer. Söğüt ailesine ait olan ak söğüt ağacının boyu, 30 metreye kadar çıkar. Dere ve göl kenarlarında görülür. Hızla büyüyen ak söğüt ağacı sürüngeler için ev görevi de görür. Ağaç gençken yeşil ve beyazdır. Yaşlandıkça kahve rengi olur ve çatlar. Çatlayan yüzeydeki kabuklar hemen toplanabilir. Asya kıtasının yanı sıra batı Avrupa ormanlarında sıklıkla rastlanır. Apirin ilacının yapımında kullanılan ak söğüt kabuğu, hakkında Almanya'da yapılan bir araştırma sonucu modern bitkisel ilaç statüsüne konuldu. 

ak söğüt ağaçları göl dere kenarlarında yetişir

ak söğüt ağaçları göl dere kenarlarında yetişir

AK SÖĞÜT KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?

- Güçlü bir ağır kesici olduğundan özellikle migren ataklarının sıklığını azaltmak için tüketilirdi. Bunun yanı sıra ak söğüt adet dönemlerinde yaşanan kramplı sancılara da fayda sağlar. 

- Sürekli oturmak ya da sürekli hareket etmek kemik ve kaslarda ağrılara yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar ak söğüt kabuğu önerir. Hantallık sonucu vücutta artan asit oranını düşürür. Bu sayede kas ve kemiklerin daha sağlıklı hareket etmesine zemin hazırlar. Böylece bel, boyun ağrılarının yanı sıra romataşd sorunlara da iyi gelir. 

ak söğüt kabuklarından en fazla çay yapılır ayrıca aspirin yapımında kullanılır

ak söğüt kabuklarından en fazla çay yapılır ayrıca aspirin yapımında kullanılır

- Bağışıklık sistemindeki antikorları güçlendirerek ani çıkan ateşleri önler. Vücudu terleterek toksin atamasına yardımcı olur. Vücudu rahatlatan etkiye sahip olan ak ağaç kabukları uykuyu da düzenler. 

- Ak söğüt kabukları kaynatılıp elde edilen su tonik olarak kullanılabilir. Bu su ciltte sivilce ve akne oluşumunu engeller. Ayrıca hafif sıcak halde bu suya ayaklarınızı koyup bekletirseniz. Hem topuk kalınlaşmasını önler hem de ayaklardan toksin atmayı sağlar. 

ak söğüt ağaçlarının yaprakları da şifalıdır

ak söğüt ağaçlarının yaprakları da şifalıdır

HER GÜN BİR BARDAK AK SÖĞÜT KABUĞU ÇAYI İÇERSENİZ...

- İçerdiği anti-bakteriyel maddeler vücutta oluşma ihtimali olan kireçlenmeyi engeller. Özellikle kireçlenmeden kaynaklı meydana gelen diz ağrılarının oranını azaltır. 

- Aspirin ilacının ham maddelerinden biri olan söğüt kabuğu baş hastalıklarından kaynaklı meydana gelen ağrılara karşı kullanılır. Uzmanlar bu çayı, migren ve sinüzit hastalarının düzenli tüketmesi gerektiğini vurguluyor.

- Adet döneminde meydana gelen aşırı iltihaplanma ve sancıları azaltmada birebir fayda sağlayan doğal yöntemdir.

ak söğüt ağacı

ak söğüt ağacı

- Bazı zararlı gıda ve çevresel faktörlerden dolayı kanda azalan trombosit hücrelerin sonucunda oluşan iltihaplı ödemleri idrar yoluyla vücuttan atar.

- İçerdiği antioksidan birleşenleri sayesinde bağışıklığı güçlendirerek vücudun kanserli hücrelere olan direncini artırır.

AK SÖĞÜT KABUĞU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Bir yemek kaşığı kurutulmuş ak söğüt kabuğuna 3 su bardağı su ekleyerek iyice kaynatın. Daha sonra 5 damla limon sıkıp gün içerisinde bir bardak tüketmeniz de fayda var.

BİR YORUM YAPIN 0