Safran çiçeğinin faydaları nelerdir? Safran çiçeği çayı ne işe yarar?

Depresyon, kalp ve damar hastalıkların mucize doğal ilacı olarak görülen safran çiçeği ayrıca yüzyıllardır saray sultanlarının güzellik sırrıdır. Güneydoğu Asya ülkelerinde sıklıkla tüketilen safran çiçeği dünyanın en pahalı baharatıdır. Ancak bir tutamı bile mucizelere neden olur. Peki Safran çiçeğinin faydaları nelerdir? Safran çiçeği çayı ne işe yarar?

Dünyanın en pahalı ama bir o kadarda şifalı çiçeği safranın sağlığımıza birçok faydası vardır. Kurutularak tüketilen bu bitki yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılmıştır. Osmanlı dönemindeki kadınların güzellik amaçlı kullandıkları bu bitkiye aynı zamanda kraliçe çiçek denir. Süsengiller ailesine ait olan safran diğer çiçeklerin aksine sonbaharda açıyor. Soğanlı bir cinsi olan safran kurutulup baharat olarak kullanılırdı. Mor yaprakları olan çiçek gıda boyası ve tatlandırıcı olarak da tüketilir. İspanya'da üretilmeye başlayan safran çiçeği, Fransa, İtalya, İran ve Türkiye'de de yetiştiriciliği yapılıyor. Ancak safranın anavatanı Güneybatı Asya topraklarıdır. Yaz aylarında toprak altında yetişen bitki sonbahara aylarında toprak üstüne doğru çıkıyor. İçeriğinde boya verici maddeler olan safranın üreticiliği bu yüzden önemlidir. Yağmur artıkça toprak altından çıkma sayısı artar. Uçucu yağ içeren safran geleneksel tedavi yönteminde kullanılan güçlü bir doğal çiçektir. 

SAFRAN ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR

SAFRAN ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR

SAFRAN ÇİÇEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Tüketilen besinler çevresel etki ve sağlıksız yaşam tarzı gün geçtikçe kanser hastalıklarına yakalanma riskin i artırır. Ancak safran çiçeği içerdiği antikanseroen maddeler bağışıklıktaki antikorları artırarak hücrelerin mutasyona uğramasını önler. Aynı zamanda sinir sistemini yeiler.

- Yapılan araştırmalarda safran çiçeğini düzenli tüketen kişilerin kilo verdikleri gözlemlenmiştir. Aynı zamanda obeziteyi engelleyen en etkili alternatif bitkilerden biri olan safra kesesi antioksidan maddeler sayesinde vücudu yağlanmaya neden olan bakterilerden arındırır.

SAFRANIN KARACİĞERE FAYDALARI

SAFRANIN KARACİĞERE FAYDALARI

- Bazı besinlerin ve duygu durumlarının ortaya çıkardığı sinir hastalıklarına da iyi gelen bu çiçek günde bir bardak çay olarak tüketildiğinde hem iştah açar hem de stresi azaltır.

- Karaciğerde bazı besin ve diş faktörlerden kaynaklı ortaya çıkan yağlanmayı tedavi eder. Bu durum aynı zamanda cilt hastalıklarına da iyi gelir. Karaciğer kaynaklı yaşanan; sivilce ve akne gibi problemlerin yaşanma ihtimalini neredeyse sıfırlar. Bunun yanı sıra 250 gram safran çiçeğini, bir diş sarımsağı ve 3 yemek kaşığı zeytin yağını iyice ezin daha sonra bu karışımı temiz yüzünüze sürün. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayınız. Bu karışım ciltteki yağlanmayı engeller ve gözenekleri sıkılaştırır.

SAFRANIN CİLDE FAYDASI

SAFRANIN CİLDE FAYDASI

- Yaş ilerledikçe gözümüzdeki sarı nokta da güçsüzleşir. Bu da görme bozukluklarına neden olur. Ancak haftada bir de olsa düzenli tüketilen safran çayı göz rahatsızlıkalrı riskini azaltır.

- Karaciğeri temizlediği gibi kandaki zararlı hücreleri de temizleyerek damar tıkanıklığı riskini azaltır. Safran çiçeği kalp kaslarını kuvvetlendirerek kalp hastalıklarına yakalanma oranını düşürür.

SAFRAN ÇAYI NASIL YAPILIR

SAFRAN ÇAYI NASIL YAPILIR

SAFRAN ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kaynatılmış suyun içerisine 500 gram kurtulmuş safranı ekleyin 30 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra süzgeçten geçirip tüketebilirsiniz. İçeriğine rafine şeker kullanılmamalı. Ayrıca toz halde yemeklerde kullanılabilir. 

SAFRANIN YAN ETKİLERİ NELERDİR? 

Gebelik döneminde kullanılması uygun değildir. Çünkü safran aşırı kanamaya neden olur. Ayrıca ilaçlardan hemen sonra ya da önce de alınmaz. Aksi halde zehirlenmeye neden olabilir. Yapılan bazı kısım araştırmalara astım hastalarının tüketilmesi tavsiye edilmez. Aşırı tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına fayda sağlayan safran, olumsuz sonuçlar doğurabilir. 

safran besin değeri

safran besin değeri

BİR YORUM YAPIN 18

Recep Abi 1 yıl önce

3 tel yeter bir adet karanfil.Çay kaşıgının ucuyla bal.Kaynamış bir bardak suda demle soguyunca aç karına iç.Bu kadar basit.Abartılı söylemlere inanma

Recep Abi 1 yıl önce

3 tel yeter bir adet karanfil.Çay kaşıgının ucuyla bal.Kaynamış bir bardak suda demle soguyunca aç karına iç.Bu kadar basit.Abartılı söylemlere inanma

Ahmet Nam 3 yıl önce

Demle mesi için 7_8 tel yeterli. 500 Gr ne demek düzeltin hemen. İnsanlar i kandırmaya utanmıyor musun. safran fiyatı ni bilmiyor sunuz,

Toplam 20 beğeni

Nurhan Gani 3 yıl önce

Fazlasi zararli demissiniz ama çay icin 500 gram çok çok fazla olur kendinizle çelisiyorsunuz.Bu hatayı düzeltirseniz iyi olur.

Toplam 10 beğeni

Mustafa kamil 4 yıl önce

Yukarıdaki safranla ilgili yazıda 250 gram maske için 500 gram da çay için oran verilmiş bu bilgi yanlış kurutulmus safran ciceginin 1 gramı 15-20 lira ayriyeten çok etkilidir 5-10 tane kurumus yaprak çay için yeterlidir. Yok çiçek zaferandan degil ( toz safrandan ) bahsediyorsanız cay kaşığının ucu bile yeterli hatta fazla gelir. Maske icinde yarim cay kasigi bile fazla cok etkili bir gıda boyar dır aynı zamanda cildinizde iz bile birakabilir o yüzden miktar konusuna cok dikkat edelim yarim cay kaşığı 3 litre mercimek çorbasına atilirsa hem tadı hemde rengi harika olur.

Toplam 18 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun