Sodanın faydaları nelerdir? Sade soda mı meyveli soda mı?

Hazımsızlık esnasında tüketilme ihtiyacı olan sodanın insan sağlığına aslında birçok faydası var. Peki sodanın faydaları nelerdir? Sade soda mı meyveli soda mı? İnsan vücudu için faydası olan soda hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Haberin detayında sodaya dair merak edilenleri bulabilirsiniz.

Karbondioksit gazı barındıran sıvıya soda denir. İçeriğine sitrik asit ve şeker ilave edilerek gazoz meşrubatı elde edilir. Ramazan aylarında birden mideye yüklediğinde mideyi rahatlatmak için tüketilir. Bunun yanı sıra sodanın vücuda sağlık açısında başka faydaları da bulunmaktadır. Yüzyıllardır yemeklerden sonra midenin rahatlaması için soda tüketilir. İçerdiği magnezyum, soydum ve flor sayesinde mide asidini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırdığından hazımsızlık çeken birçok kişinin tüketmeyi tercih ettiği içecektir. Ayrıca soda özellikle yaz aylarında vücudun hızla kaybettiği sıvı oranını önlemekte de oldukça etkilidir. Aynı zamanda böbrekte ve safrada oluşma ihtimali olan taş ve kumu da engeller. Cildinize ped pamuk yardımıyla sürdüğünüzde gözenekleri sıkılaştırır ve akne oluşumunu azaltır.

sodanın faydaları

sodanın faydaları

SODANIN FAYDALARI NELERDİR? SADE SODA MI MEYVELİ SODA MI?

- Toksinlerin vücutta atılması için vücut asit oranının dengeli olmasında fayda var. Bu asit oranı sadece mide de değil, tükürük ve sindirim sisteminde de bulunur. Asit toksinlerin çoğalmasını önler. Olanı da idrar yolu ile atar.

- Kemik gelişimde en önemli madde karbondioksittir. Bu yüzden soda kemik gelişimi için etkilidir. 

- Sinirlerin aktifliğini artırır. Zihin açar ve kronik yorgunluğa iyi gelir. İleri yaşlarda görülebilecek olan unutkanlığı önler. 

- Kan hücrelerinin aktifliğini artırarak kan basıncını dengeler. Yapılan bazı araştırmalarda tansiyon hastaları için olumlu etkisi olabileceği ortaya çıkarılmıştır. 

- Kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. Damarlarda toksin birikimini önler.

sade soda mı meyveli soda mı

sade soda mı meyveli soda mı

MEYVELİ SODA MİDEYİ DELER!

Yapılan araştırmalarda meyveli soda fazla şeker içerdiğinden bazı sağlık sorunlarına neden olduğu tespit edilmiştir. İçerdiği şeker maddeleri kandaki inüsilin oranını artırdığından diyabet hastalarının tüketilmesinden kaçınması gereken en önemli içeçektir. Aynı zamanda yüksek oranda karbonmonoksitle yapıldığından mide delinmesine neden olabilir. Kan değerlerini olumsuz etkilediği düşülen meyveli sodayı tansiyon hastalarının da tüketmemesi konusunda uzmanlar uyarıyor. 

Sahurda çay ya da kahve tüketilmeli midir?

İLİŞKİLİ HABER

Sahurda çay ya da kahve tüketilmeli midir?

BİR YORUM YAPIN 6

Barış 3 yıl önce

Günde 1 tane içmek faydalıdır

Shevket 4 yıl önce

Makalede faydalardan bahsedildiği gibi doğrudur. Fakat faydasını boş mideye içtiğinde faydasını sağlar aksi takdirde yemek esnasında ve ydmekten sonra iki saat müddet içerisinde kullanmak yalnız mide için zararlı olur. Ayrıca biz (Rusya’da) askeri hastanede bi-karbonat natrium’u kanseri tedavi etmek için kullanıyoruz adi doktorlar şaşkın oluyorlar

Toplam 2 beğeni

ginesun28 4 yıl önce

soda olmaz kardeşim. soda da yüksek oranda sodyum olduğundan tansiyon yapar ki; tansiyon hastaları için sıkıntılı durum oluşturur. bunun yerine Giresun menşeili Sodyum Diyetine uygun olan İnişdibi Maden Suyu tercih edilmelidir. hem doğal olduğu için hazmı da kolaylaştırır. iyi ramazan'lar ve iyi sahur'lar.

Toplam 4 beğeni

Cemalettin bulut 3 yıl önce

Aynen öyle,gazoz da inişdibi gibisi yok,gazozunda merkezi giresun dur. Bursa'nın damlası falan boş..

Toplam 0 Beğeni

barrakuda 4 yıl önce

limonlu

salih 4 yıl önce

madem bu kadar zararı var ruhsat nasıl almış hadi üretildi üzerinde neden ikaz yazısı yok !§.?

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun