Kurban etini kimler hemen tüketmemelidir?

Kurban Bayram'ında et tüketimi doğal olarak artacaktır. Uzmanlar bayram gelmeden et tüketimine dair bazı açıklamalarda bulundu. İşte et tüketirken dikkat edilmesi gerekenler...

Kurban Bayram'ında et tüketiminin artmasına karşı uzmanların yaptığı bazı uyarılar var. Özellikle kronik hastalığı olan kişilerin et tüketimine daha fazla dikkat etmesi gerektiği konusunda uyaran uzmanlar, bunun ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguluyor.

İŞTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

- Kurbanlık et marine edilmediğinde buzdolabında ortalama 4 gün muhafaza edilir. Kıymaya çevrilen etin süresi ise en fazla 3 gündür. Dondurulmadığı müddetçe etleri bu günler dışında tüketilmemesi gerekir. 

- Etler steril kaplarda ya da poşetlerde küçük parçalara bölünerek muhafaza edilmelidir. 

- İlkin -32 derecede tutulan et daha sonra 18 derece de tutulmalı ve 6 ay içerisinde tüketilmelidir. Böylece doğru koşullarda saklanan etin lezzeti ve besin değerleri korunmuş olur.

- Etin kesildiği tahta da daha sonra sebze ve meyve kesilmemelidir. Çünkü çiğ etteki mikroorganizmalar sebze meyveye geçerek insan sağlığını olumsuz etkileyebilir.

- Tüketilen etteki yağ oranına da dikkat edilmelidir. Etteki yağ oranı vücuttaki yağ oranını artırarak ürik asidin çoğalmasına neden olur. Ayrıca et pişirilirken ekstra yağda kullanmaktan kaçınılmalıdır.

- Mangal yapılan et en az 15 santimetre ateş kömüründen uzak tutulmalıdır. Ateşe yakın olan et kansorejen maddeye neden olabilir.

- Et tüketirken posa miktarı yüksek besinler alınmalıdır. Bu da etin vücuttaki emilimini hızlandıracaktır.

BİR YORUM YAPIN 0