Elle yemek yemenin faydaları

Elle yemek yemek genelde ayıplanırken, tam tersine çok sağlıklı. Bizde yasemin.com ekibi olarak sizler için faydalarını araştırdık. İşte detaylar...

Elle yemek yemek yerine kaşık,çatal ve bıçakla yemek tercih ediliyor. Bazı insanlar ele yemeği iğrenç buluyor. Ama yemek için elleri kullanmanın çok daha sağlıklı ve yiyeceğiniz yiyecekle bağ kurmanızı yardımcı olur. İşte elle yemek yemenin yararları...

DOĞAL BİR SENSÖR

Ellerinizi kullanarak yemek, yemeğin sıcaklığını daha kolay fark etmenizi ve dilinizin yanmasına engeller. Ayrıca dokunma duyusu ile de harekete geçirip denge de tutar. Yemek yemeyi, zevkli bir hale getiriyor. Parmakları kullanarak yemek  daha fazla tat almanızı sağlıyor. Ayrıca aromaları daha kolay ayırt etmenizi yardımcı oluyor.

ÇOK DAHA HİJYENİKTİR

 İnsanlar elleriyle yemek yiyeceği zaman ellerini sıklıkla yıkarlar. Çatal-bıçak gibi mutfak eşyalarını ne kadar yıkasanız da gerektiği gibi hijyenik olmazlar.

DİKKATLİ VE YAVAŞ YEMENİZİ SAĞLAR

Daha dikkatli bir şekilde yemek yemenizi sağlar. Çünkü çatal-bıçak kullanırken ne kadar yediğinize dikkat etmezsiniz. Farkında olmadan çok yersiniz ve kilo alırsınız. Ama elle yemek yediğinizde, yemeği daha dikkatli ve yavaş tüketirsiniz.

TİP 2 DİYABETİ ÖNLER

Hızlı yemek yemek vücudunuzda kan şekeri dengesizlikleri sebep olabilir. 2 diyabet riskiniz de artar. Yavaş yediğinizde bu riski azaltmış olursunuz.

SİNDİRİME İYİ GELİR

Yavaş yediğinizde metabolizmanız çok daha rahat çalışır ve yemeğe dokunup yediğiniz için beyne giden sinyaller sindirimi daha kolaylaştırır.Avuçlarımızın içinde iyi bakteriler de bulunur. Bu bakterilerde bizi zararlı mikroplardan korur. Çatalla yediğimizde bu iyi bakteriler bağırsaklara ulaşamaz ve bizi zararlı bakterilerden koruyamaz. O yüzden elle yemek bağırsakları da korur.

Mantardan kutu yapımı

İLİŞKİLİ HABER

Mantardan kutu yapımı
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Fatma 5 yıl önce

Ilkelsiniz neye ozeniyorsunuz çatal kaşık dururken

Toplam 3 beğeni