Takıntı nedir? En ilginç takıntılar nelerdir?

Çocuk yaşta ya da sonradan edilen travmalar sonucu ortaya çıkan takıntının insan üzerindeki etkileri ve çeşitlerini sizler için araştırdık. İşte en ilginç takıntılar...

Beyindeki bazı bölgelerideki hormonların az çalışması ruhsal bozukluklar sonucu ortaya çıkar. Bu durumda bazı rahatsızlıklara neden olur. Takıntı da bu rahatsızlıklar arsında en yaygın olanıdır. Dopamin ve serotonin hormonlarının azalması sonucu beynindeki hasarın artması ile ortaya çıkan takıntı kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkiler. Ayrıca takıntı rahatsızlığının çeşitleri de vardır.

İŞTE EN SIK YAŞANAN TAKINTI ÇEŞİTLERİ

SAÇ ÇEKME TAKINTISI (TRİKOTİLOMANİ)

Bu rahatsızlığa sahip olan kişiler vücutlarında bulunan tüm kılları çekmek ister. En yaygın olarak da saçlarını çeker. Aşırı stres altında olan kişilerin gösterdiği bu durum zaman içerisinde ciddi yaralara neden olur. Uzmanlar bu takıntı da aşırı olan hastaların tedavi altına alınması gerektiği konusunda uyarıyor.

SÖZCÜK TAKINTISI (ONOMATOMANİA)

Aynı sözcüğü sürekli tekrarlayan hastalara denir. Takıntıya sahip kişiler bir sözcüğe takılan plak gibi sürekli onu kullanmak tekrarlamak ister. Hasta iletişim sırasında da aynı kelimeyi kullanmaya çalışır.

DANS ETME TAKINTISI ( ORCHESTROMANİA) 

Sürekli dans etme isteğinin hastalık olduğunu biliyor muydunuz? Bu hastalığa sahip kişilerin karşı koyamadıkları dans etme arzuları vardır. Hasta genelde bu konuda kendini kontrol edemez. Hiperaktivite hastalığına benzeyen bu rahatsızlık hakkında şüphe duyuyorsanız bir uzmana görünmenizde fayda var. 

ALIŞVERİŞKOLİKLİK (SHOPAHOLİSM)

Bu hastalığın yüzde 70 kadınlardan oluşur. Paranın olup olmadığını umursamadan deli gibi alışveriş yapma isteği olan hastalar gerekli gereksiz her şeyi satın alır. Bu hastaların çoğunun genelde yüklü miktarda borcu vardır. 

YATAKTAN ÇIKMAMA İSTEĞİ (KALZOMANİA)

Dünyanın en güvenilir yeri yatağınız geliyorsa sizde bu hastalığa sahip olabilirsiniz. Bu takıntı ne kadar da kulağa hoş gelse de rahatsızlığa yapılan araştırmalarda sahip kişilerde intihar eyilimi olduğu da ortaya çıkmıştır.

1 ay boyunca et yemezseniz ne olur?

İLİŞKİLİ HABER

1 ay boyunca et yemezseniz ne olur?
Bıçaktan pas lekesi nasıl çıkarılır?

İLİŞKİLİ HABER

Bıçaktan pas lekesi nasıl çıkarılır?
Kahvaltıda bulunması gereken besinler

İLİŞKİLİ HABER

Kahvaltıda bulunması gereken besinler
Aft yaralarını 1 saat içerisinde geçirin!

İLİŞKİLİ HABER

Aft yaralarını 1 saat içerisinde geçirin!

BİR YORUM YAPIN 0