Anzer Balı nedir? Anzer balının faydaları nelerdir?

Doğal bir antibiyotik olan anzer balının her derde deva olduğunu biliyor muydunuz? Peki, anzer balının faydaları nelerdir ve nasıl tüketilir sizler için araştırdık. İşte azner balına dair her şey...

Türkiye'de Rize'nin Anzer yaylasında yetişen ve adını yetiştiği yayladan alan anzer balı, kış aylarında geçirilen hastalıkların yok etmek için tüketilen bir şifa kaynağıdır. Doğal bir antibiyotik olan bu bal, arıların sadece orada yetişen çiçeklerden topladıkları için tadı da oldukça lezzetli. Ülkemizde üretilen ve tam bir şifa kaynağı olan anzer balını günde bir yemek kaşığı tüketerek vücudunuzdan mikropları yok edebilirsiniz. 

ANZER BALININ FAYDALARI

İçinde bulunan fenolik sayesinde, hastalıklara karşı tam bir antioksidan kaynağıdır. Günde bir yemek kaşığı ile bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyor.

- Ağız yaralarına iyi geldiği gibi ameliyat yaralarının da çok çabuk kapanmasını sağlıyor. Boğaz enfeksiyonunda oluşan iltihaplanmaları kurutup iyileşmesine yardımcı oluyor.

- Anzer balı, antibakteriyel olduğundan dolayı kanda oluşan mikropları yok ediyor. Kandaki mikroplarla savaşarak damarlarda oluşan tıkanıklığı zamanla temizliyor.

- Mucizevi olan anzer balını günde bir yemek kaşığı tüketerek kalp krizi, felç ve birçok hastalığa yakalanma riskinin önüne geçebilir, aynı zamanda dinç bir vücuda sahip olabilirsiniz.

- Kış aylarında hastalanmamak için vücudun en çok C vitamine ihtiyacı vardır. Bu  zamanlarda anzer balının içindeki C vitamini, kalsiyum ve potasyum sayesinde halsizlik ve yorgunluk hissinizi ortadan kaldırıyor.

- Metabolizmayı çalıştırıp hazmı kolaylaştırıyor. Aynı zamanda mide hastalıklarına da çok iyi geliyor. İştahı olmayan, yemek yemekte sıkıntı yaşayanlar; yemekten yarım saat önce tükettiğinde bu problemi kısa sürede ortadan kaldırabilir.

- Bağırsak düzensizliklerine iyi geliyor. Ayrıca ishal problemine de çare oluyor.

- Balın antioksidan özelliği sayesinde ciltte yaşanan problemlerin, oluşan yaraların çok çabuk iyileşmesini sağlıyor. Hücrelerin yenilenmesini ve oluşan sivilce lekelerini tamamen yok ediyor.

- Düzenli tüketildiği takdirde saç dökülmesini azaltıyor.

- Son olarak anzer balının içinde şeker bulunduğundan şeker hastaları günde 1 tatlı kaşığından fazla tüketmemeleri gerekir.

Ayak tırnak mantarına doğal tedaviler

İLİŞKİLİ HABER

Ayak tırnak mantarına doğal tedaviler
Kısa sürede zayıflamaya yardımcı olan diyet listesi

İLİŞKİLİ HABER

Kısa sürede zayıflamaya yardımcı olan diyet listesi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

ilker 5 yıl önce

anzerliyim, anzerde sattıkları bal kadar asla bal olmaz, hiç birşeye de diğer ballardan daha iyi geldiğini görmedim.

Toplam 2 beğeni