Bel ağrısını önleme yolları

Çeşitli faktörlerden dolayı belde inciden omurga ve bel kemiği şiddetli ağrılara neden olur. Peki bu çeşitli faktörler nelerdir? İşte toplum genelinde sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri olan bel ağrısını önlemenin yolları...

Gün içerisinde yaptığımız birçok hata bel ağrısına davetiye çıkarır. Bu durumu önlemek aslında çok basittir. Uzmanlarında önerdiği bazı uyarıları dikkate alarak yaşam kalitesini engelleyen bu rahatsızlığa yakalanma ihtimali düşer.

İŞTE BEL AĞRISINI ÖNLEMENİN YOLLARI

- Masa başı çalışanlarının sıklıkla yaşadığı bu sağlık sorunu riski için oturulan koltuğun üzerine yayılmayın aynı zamanda masaya doğru eğilmeyin. Sırtınızı dik tutup hafif içe doğru kırın omuzlarınızı aynı hizada tutun ve masaya vücudunuz değil sadece kollarınızın düz bir şekilde temas etmesini sağlayınız.

- Stres altında olduğunuz an gevşeme hareketleri ile bu riski azaltın ve bu süreçte bol bol su içiniz.

- Televizyon, bilgisayar ve masa başında oturma süreniz en fazla 40 dakika olmalıdır. 40 dakikada bir 5 dakikalık yürüyüş yapınız. Aksi halde beyinden gelen kan bel bölgesinde yavaşlar bu da ödem toplamaya neden olur. Ani kalkmanız esnasında ise kalp krizi, felç ve inme gibi rahatsızlıklar geçirme riskiniz artar.

- Çanta kullanıyorsanız ve taşıdığınız yük ağırsa çanta şekliniz iki kollu olsun ve iki kolu da omuzlarınıza atın. Tek taraflı çantalar bel ağrısını artırır.

- Gün içerisinde yarım saat bel ve sırt egzersizlerinin yanı sıra ayak ve kol hareketleri de yapmaya özen gösteriniz.

- Ağırlık kaldıracağınız esnada kol ve bel ağırlığınız yerine tüm vücudunuzu hareket ettirmeye özen gösteriniz aksi halde sırtınızdaki kemikler hasar uğrar.

Beyti kebabı nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Beyti kebabı nasıl yapılır?
Kış hazırlığı için pekmez kazanları kuruldu

İLİŞKİLİ HABER

Kış hazırlığı için pekmez kazanları kuruldu

BİR YORUM YAPIN 0