Kirpik iltihabı nedir ve nasıl geçer?

Kirpik iltihabı yaygın olan bir rahatsızlıktır. Peki, kirpik iltihabı nedir ve nasıl geçer? Sizler için bu soruların yanıtlarını araştırdık. İşte kirpik iltihabına dair her şey...

Çevresel faktörlerden kaynaklı kirpik köklerinin enfeksiyon kapması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanında müdahale edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olur. İki tip kirpik iltihaplanması vardır. biri kirpik içinde meydana gelir biri kirpik dışında meydana gelir ve korneaya zarar verir.

KİRPİK DİBİ HASTALIĞININ BELİRTİLERİ

Kirpik dibi iltihaplanması estetik açıdan gözü bozar. nedeni tam olarak bilinmese de makyaj, yağ bezelerinin düzgün çalışmaması ve bazı ilaçların yan etkilerinden kaynaklı ortaya çıkabilir. Göz kapaklarının şişmesi, yanma hissi ile uyanma, göz kapaklarının yağlanması gözlerde kızarıklık ve bulanıklık gibi belirtilerle kendini gösterir. 

KİRPİK DİBİ HASTALIĞINA DOĞAL YÖNTEMLER

SALLAMA ÇAY

Kirpik dibi iltihabında çıkan yağ bezelerini temiz bir iğne ile patlatıp içindeki iltihabın dışarı akmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonra orta sıcaklıkta sallama poşet çayı gözünüzün üstüne koyup yarım saat dinlendirmelisiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı içerdiği antibakteriyel madde sayesinde enfeksiyon riskini azaltır. Gece yatmadan gözünüze hindistan cevizi yağını bir ped pamuk yardımıyla kirpik üstüne sürünüz. 

YAĞ KARIŞIMI

Bir yemek kaşığı çay yağı bir çay kaşığı zeytin yağı ve bir tatlı kaşığı lavanta yağlarını karıştırın. İçerisine yarım diş sarımsak koyunuz. Bu karışımı bir gün bekletiniz. Daha sonra ped pamuk yardımıyla gözlerinizi temizleyebilirsiniz.

BİR YORUM YAPIN 0