Dişlerin dip kısmı neden kararır? Bu karışımla bir haftada dişlerinizi beyazlatın!

Hemen hemen herkesin yaşadığı sağlık sorunlarının başında gelen diş kararması aynı zamanda estetik görüntüyü de bozar. Diş diplerinden başlayan zamanla tüp dişleri kaplayan kararmaların nasıl oluştuğu ise merak konusu oldu. Bir ton para vererek beyazlatma işlemleri ise maliyeti bir hayli zorluyor. Ancak sizler için bir haftada dişleri beyazlatan mucize kür bulduk. Peki Dişlerin dip kısmı neden kararır?

Diş aralarında kalıntı olarak kalan gıdalar zamanla tartar tabakasını oluşturur. Bu tabaka da ilerleyen zamanlarda ciddi diş eti hastalıklarına neden olabilir. Kimisi doktora giderek bu tartarları temizler fakat bu da diş minesinin zayıflamasına neden olabilir. Diş diplerinde başlayan bu kararma hemen hemen her yaşta insanda görülebilir. Bazılarında ise diş yüzeyinde lekeler oluşturur. Bunun tedavisi ise oldukça zor hale gelebilir. Kimisi tartar kimisi ise dip kararması der. Ancak her bakımdan da bu sağlık sorunu hem ağzı ve diş sağlığını hem de estetik görünüşü bozar. Herke de görülmezse bile bu kararma bazılarında kalıcı olarak kaldığından ruhsal sorunlara neden olabilir. Toplum içinde rahat gülme ve konuşma gibi aktiviteleri engeller. Bakımsızlığın yanı sıra besinlerden de kaynaklı diş kararması yaşanır. Özellikle asitli ve kafeini yüksek besinler diş yüzeyindeki sağlıklı görünümü olumsuz etkiler. Dişler önce sararır. Sonra diplerde siyah çizgiler oluşur. Sarılık giderek artıkça siyahlıkta o kadar yüzeye doğru çıkar. Bu duruma bir çok sorun neden olabilir.

diş dibi kararma genetiksel yapıyla oluşabilir

diş dibi kararma genetiksel yapıyla oluşabilir

DİŞLERİN DİP KISMI NEDEN KARARIR?

- Diş yapısı genellikle genetiksel sorunlara yol açabilir. Bunlardan biri de diş kararmasıdır. Herkes de görülmezse bir diş yapısındaki bozukluğun ya da sağlık sorununun başlangıcı gen aktarımıyla alakalıdır.

- Diş kararmasına neden olan bir diğer yaygın durum ise sigaradır. Sigara dumanının ağız içine sinmesi ve buradaki hücreleri öldürerek işlevselliklerini azaltmasıyla diş kararmasına zemin hazırlar.

diş dibi kararmaya başlayan bir insanın diş görüntüsü

diş dibi kararmaya başlayan bir insanın diş görüntüsü

- Düzensiz ağız diş bakımı diş kararmalarına yol açar. Dişlerin fırçalanmadan uymak bu süreci hızlandırır. Ayrıca düzenli diş bakımı yaptırmayanlar da da sıklıkla görülür. 

- Uzun süreli diş telleri de dişlerin yeterli miktarda temizlenmesini önlediğinden kararmaya yol açar. Ayrıca sağlıksız bir ortamda takılan teller diş yüzeyinde kalıcı hasarlara neden olabilir. 

- Vücut için alınan ek takviyeli ilaçlarda fazla proteine neden olduğundan dişlerdeki protein ve kalsiyum dengesini bozabilir. Özellikle demir vitamini alanlarda diş kararması yaygın görülür.

diş kararması bazen bir dişte yoğunlaşabilir

diş kararması bazen bir dişte yoğunlaşabilir

- Ek takviyelerin yanı sıra gebelik ya da hamile kalmak için alınan ilaçlarda hormonal yapıyı bozar. Bu da tükürük bezlerindeki sağlıklı hücrelerin sayısını azaltır. Diş kararmasının yanı sıra diş kaybına bile yol açabilir.

- Bağışıklığı zayıf olan insanların virüslere karşı direncinin az olması da ağız içi sağlığını olumsuz etkiler. Diş yüzeylerinin yenilenmesini sağlayan protein sayısı azalır. Enfeksiyon artar bu sadece diş kararmasına değil aynı zamanda ağız içi kanserine de neden olabilir.

- Aniden çıkan ateşlenme ve alerjik sorunlarda dişlerin kararmasına yol açan sorunların başında gelir. 

dişleri bir haftada beyazlatan kür

dişleri bir haftada beyazlatan kür

BU KARIŞIMLA DİŞLERİNİZİ BİR HAFTADA BEYAZLATIN!

Karbonat ve tuzun anti bakteriyel özellikleri sayesinde bu tabakadan diş minesi hasar almadan kurtulabilirsiniz. Bir çay kaşığı karbonat, bir çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırınız. Bu karışımı sabah akşam diş fırçanıza sürerek dişlerinizi düzenli bir şekilde fırçalayınız. 

3 ayda 24 kilo zayıflatan elma sirkeli sarımsak turşusu! Sarımsak turşusu tarifi

İLİŞKİLİ HABER

3 ayda 24 kilo zayıflatan elma sirkeli sarımsak turşusu! Sarımsak turşusu tarifi
Defne yaprağının faydaları nelerdir? Defne ve limon karışımı! Defne yaprağı çayı...

İLİŞKİLİ HABER

Defne yaprağının faydaları nelerdir? Defne ve limon karışımı! Defne yaprağı çayı...

BİR YORUM YAPIN 23

hasan 2 yıl önce

Kesinlikle denemeyin diş minesine zarar veriyor karbonat ve sirke karışımı en güzel çözüm Tabi misvak kullanmak daha önemli

Toplam 1 beğeni

Nuran 4 yıl önce

Karbonat tuz ve limon da dis minesine hasar veriyor. 1 hafta fircalamistim, mine zarar gördüğü icin simdi dis hassasiyetim oldu, ne az bi sicaga dayanıyor ne az bi soguga. Ustelik mine zarar gorunce disin altindaki sari tabaka ortaya çıkıyor, yine sari dişler... Yapmayin bence.

Toplam 23 beğeni

Ayşegül 3 yıl önce

Katılıyorum size hergün deyilde arada bir ben kulak cubuguyla sadece kararan dişlerime sürtüyorum macunum biobelinda jel çok memnunum. Ulamadıgım oyuklara nasıl ulaşırım şimdi onu arıyorum.

Toplam 4 Beğeni

Dr.Nesrin 4 yıl önce

Hem karbonat hemde limon ile çok aşındırıcı bir karışım oluşur. İlk denemede beyazlama görmek yanıltıcı beklentiye neden olur devamlı kullanimda dişin minesi aşınır ve çürük oluşumları başlar

Toplam 17 beğeni

Ertuğrul 3 yıl önce

Eee hocam biz evde diş taşı nasıl temizlicez böyle bir zamanda korono var

Toplam 3 Beğeni

TüelayBalci 5 yıl önce

Diş erlerini tahriş ediyor dikkattttt

Toplam 8 beğeni

Tülay Balcı 5 yıl önce

Her gün diş erlerini tahriş ediyor. Hep yara oluyor haftada üç yeterli

Toplam 6 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun