Ekim ayı hangi balıklar tüketilmeli? Ekim ayında tüketilen balık türlerinin faydaları nelerdir?

İnsan sağlığı için faydalı olan besinlerin başında balık gelir. Eylül ayıyla beraber kalkan yasaklarla tutulan balıklar, tezgahlardaki yerini almıştı. Geçen ay yerini alan balık çeşitleri Ekim ayıyla beraber değişti. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balıklar sinir sistemini güçlendirir. Ekim ayı hangi balıklar tüketilmeli? Emin ayında tüketilen balık türlerinin faydaları nelerdir?

Her balık çeşidinin tüketilmesi gereken bir zaman dilimi vardır. Yasakların kalkmasıyla başlayan avla çeşitli balıklar tutuldu. Eylül ayında denizlerden çıkan balıklar o ay içinde tüketilmeye başladı. Hava durumu değiştikçe denizlerdeki balık çeşitliliği de arttı. Eylül ayına nazaran Ekim ayındaki farklı tür balıklar tüketilmeye başlanacak. Bu balık türleri ve faydaları değişen hava durumuna göre insan sağlığı için faydalar sağlar. Fırında, ızgarada veya tavada yapılan balıklar değişen hava durumunda meydana gelen vitamin mineral gibi eksiklikler için tüketimi gereklidir. 

Uskumru balığı nasıl pişirilir? Tavada uskumru tarifiİLİŞKİLİ HABERUskumru balığı nasıl pişirilir? Tavada uskumru tarifi

EKİM AYINDA TÜKETİLEN BALIK TÜRLERİNİN FAYDALARI NELERDİR?

PALAMUT

Sonbahar ve kış aylarında güneşten alamadığımız D vitaminini Palamut balığıyla giderebiliriz. Protein bakımından da zengin olan bu balığı hafta da en az iki defa tüketmekte fayda var.

TEKİR

Yaşam süresi dokuz yıl olan bu balığın lezzetinin yanı sıra faydaları da saymakla bitmiyor. Uzmanlar bu balığın kemik ve zeka gelişimi üzerinde etkili olmasından dolayı hamilelerin ve çocukların hafta da en az tüketmeleri gerektiğini vurgular.

LÜFER

Eylül ayının ortasından Ocak ayının sonuna kadar tüketilebilen bu balık az yağ içerdiğinden diyetteki kişilerin bile rahatça tüketebilir. 

Palamut balığının faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Hangi balık nasıl tüketilmelidir?İLİŞKİLİ HABERPalamut balığının faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? Hangi balık nasıl tüketilmelidir?

ÇİPURA

Etçil bir balık olduğundan içerdiği vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Vücuttaki yaşlanmaya neden olan hücrelerin sayısını azaltarak, cildin ve vücudun genç kalma süresini uzatır.

KIRLANGIÇ BALIĞI

Kandaki yağ oranını düzenleyerek kalp ve damar sağlığını koruyan Kırlangıç balığı, haftada iki defa tüketildiğinde beyin sağlığına da destek olur. Depresyon ve stres gibi rahatsızlıklara yakalanma oranını azaltır. Yapılan araştırmalarda Kırlangıç balığının kanser hücrelerinin oluşumunu engellediği gözlemlenmiştir.

USKUMRU 

B vitamini bakımından doğa da en zengin besinlerden biri olan Uskumru balığı, vücudun günlük ihtiyacı olan B12 vitamininin yüzde 85'ini karşılar. 

Kadın itfaiyeciler her an göreve hazır

İLİŞKİLİ HABER

Kadın itfaiyeciler her an göreve hazır

BİR YORUM YAPIN 2

memo 5 yıl önce

Ufak balıkların kg fiyatı 20 tl, geçen sene 8 veya 10 tl arasında değişiyordu bu sene balık almak çok pahalı, ben hiç almadım bu sene.Bu fiyatlardada almayı düşünmüyorum.

Toplam 1 beğeni

fatih akman 5 yıl önce

kardeşim nerde yaşıyorsun, akşam balıkçıda baktım hamsi 10tl kilosu, istavrit 15TL ve 1kg civarı gelecek büyüklükte palamut da 12TL idi, istanbul pendik kurtköy. selametle.

Toplam 2 Beğeni