Canan Karatay: Hepimizin geleceği zeytindedir

Sık sık zeytinyağının vücuda faydasını vurgulayan Prof. Dr. Canan Karatay, "Oturup bina yapmayın, beton dikmeyin; zeytin ağacı dikin. Hepimizin geleceği zeytindedir ve zeytinyağındadır" dedi.

Mersin'de bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirile Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu'nda konuşmacı olarak yer alan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Sağlığımızı korumak mecburiyetindeyiz. Bütün kurumları, hiçbir ayrım yapmadan zeytini ve tarımı desteklemeye çağırıyorum. Başka hiçbir şey yapmayın, oturup bina yapmayın, beton dikmeyin; zeytin ağacı dikin. Hepimizin geleceği, çocuklarımızın geleceği, torunlarımızın geleceği zeytindedir ve zeytinyağındadır. Bütün dünya buna yatırım yapmaktadır. Otomotiv yatırımı önemli değil. Yolların yapılması önemli değil. 9 katlı binaların, 50 katlı AVM'lerin yapılması önemli değil. Medeniyet o değil. Medeniyet çiftçinin desteklenmesi, tarımın desteklenmesidir. Bir ülke tarımı ayakta tutarsa ayakta kalabilir. Yollarla ayakta kalamaz" dedi.

Zeytinyağının dünyanın en önemli antioksidanı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karatay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hipokrat, milattan önce 5'inci yüzyılda zeytinyağıyla mide ülseri ve kolerayı tedavi etmiştir. Bağırsaklarımızdaki sıkıntıları götüren soğuk sıkım zeytinyağıdır. Yaşlılarda bağırsaklar çalışmamaya başlarsa beyin de gider. Çünkü bağırsaklarımız ikinci beyin. Maalesef ben biliyorum, Mut'tan zeytin alınıp başka markalarla piyasaya sürülüyor. Buna da o kadar çok üzülüyorum ki; mümkün olduğu kadar sahip çıkın. Çiftçiyi ve tarımı desteklemek mecburiyetindeyiz. O zaman hiç kimse bizi yıkamaz, bölemez." 

İştah açan mucize içecek!

İLİŞKİLİ HABER

İştah açan mucize içecek!
Tekirdağlı kadınlar pekmez yapımına başladı

İLİŞKİLİ HABER

Tekirdağlı kadınlar pekmez yapımına başladı
'Sen Anlat Karadeniz' zirvede tek başına!

İLİŞKİLİ HABER

'Sen Anlat Karadeniz' zirvede tek başına!
Suni bronzlaşma kanseri tetikliyor!

İLİŞKİLİ HABER

Suni bronzlaşma kanseri tetikliyor!
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 13

Bahar 5 yıl önce

Cok dogru buluyorum katiliyorum canan hocamiza

Toplam 1 beğeni

Nakiye gure 5 yıl önce

Zeytin bütün kutsal kitaplarda kutsaldır en uzun ömürlü ağaçtIR her derde deva olur ne kadar övülse azdır

Toplam 2 beğeni

Ahmet 5 yıl önce

Zeytinciler konuşsun diye ne kadar para verdi acaba. Reklam yüzü gibi olması için.

[email protected] 5 yıl önce

Dogru bilgi arkadasim bunlari yemezsek antidepresanlarla doyan bir toplum olduk.

kelebekari 5 yıl önce

ne olur bilinclenelim. dogruya dogru diyebilelim.su ucuz kurnazliklara kacmayalim.

zafer gülten 5 yıl önce

bu konuda haklı ,zeytin gerçekten kıymetli ,zor yetişen,geç ürün veren bir ağaç,eskiden zeytin ağaçlarının kesilmesi yasaktı. Babam Aydın Sultanhisarlı olduğundan iyi bilirim,şimdi oralarda çoğu yere imar izni verildi,ne zeytinler,ne üzüm ve incir,mandalin ve portakal bahçeleri telef oldu. hepsini kesip yerine binalar diktiler.

Toplam 3 beğeni

abdullah 23 5 yıl önce

işte gerçek bir başkan danışmanı olacak kişi.değerlendirilirse çok faydalı olur ama yapmazlar.bizde doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar.

Toplam 24 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun