Uzmanlar uyardı! Balıklar zehir dolu çünkü...

Doktor Mehmet Öz, "Aman Toksinlere dikkat!" yazısı ile adete yüzyıllardır besinlerle ve aldığımız kutulu ürünlerle beraber vücudumuza zehir aldığımızı açıkladı.

Yapılan araştırmaları açıklayan Mehmet Öz, besinlerde yüksek oranda zararlı kimyasalların olduğunu ve bunların çocuk sağlığını da olumsuz etkilediğini anlattı. Peki çocukların gelişimini olumsuz etkilemenin yanı sıra yetişkinlerde de diyabet, kalp hastalıkları ve kanserlere neden olan bu besinlere zararlı kimyasallar nasıl bulaşıyor? Balıkları ele alarak örnek veren Öz, bu kimyasallardan nasıl kurtulmamız gerektiğini de vurguluyor. 

Öncelikle kimyasal atıkların deniz ve okyanuslara dökülmesi sonucu cıva maddesine bulanan balıkları nasıl tercih etmeliyiz?

Öz, "Somon genellikle en az seviyede cıva içerir. Diğer harika seçenekler şunlar; karides, deniztarağı, sardalye, kalamar, pisi balığı ve alabalık. En yüksek cıva seviyesine sahip olanlarsa; tonbalığı, kılıçbalığı, kral uskumru ve köpekbalığıdır." şeklinde hangi balıkalrı tüketmemiz gerektiğini açıkladı.

Aynı zamanda Mehmer Öz, Bisfenol- A maddesinin ise doğurganlığı azaltığını bunun için ürün alırken neyden yapıldığı bakılarak alınması gerektiğinin de altını çizdi. 

Tarım ilaçlarının da sağlığımız için ölümcül birer tehdit oluşturduğunu ifade eden Öz, "Pestisitler zehirlidir. Çünkü yabani otları ve böcekleri öldürmeyi amaçlar. Ancak bazı bilim insanları düşük dozlarda bile olumsuz bir etki yaratabileceğini söylüyor. Böcek ilacına maruz kalmayı önlemenin en kolay yolu; organik seçeneklere yönelmektir. Ne yazık ki organik yiyecekler daha pahalı olabilir. Bunun dışında düşük seviyede potansiyel toksik kalıntıları olan bazı seçenekler şunlar: Avokado, muz, yabanmersini, brokoli, mantar, lahana, armut, karnabahar, ahududu, mısır ve lahana."

Ellerinizi yıkamanız gereken durumlar

İLİŞKİLİ HABER

Ellerinizi yıkamanız gereken durumlar
Tarsal Tünel sendromu nedir?

İLİŞKİLİ HABER

Tarsal Tünel sendromu nedir?

BİR YORUM YAPIN 2

Aç adam 5 yıl önce

Herkes bol keseden fakir halkın satın alıp yiyebileceği şeyleri kötülüyor.Kimi zehirli kimi ise zararlı diyor. Onlara bakarsan ya karides, ya istakoz yahut bonfile dışında yenebilecek şey yo. ONU YEME BUNU YEME, NE YİYECEĞİZ BİZ KARRRRRRDEŞİİİİİM....

Toplam 2 beğeni

Haydor 5 yıl önce

birgün doğa tükenecek, hayat bitecek böyle giderse..