En doğal probiyotik: Turşu suyunun faydaları nelerdir? Turşu suyuna bal ekleyip...

En güçlü probiyotiklerden biri olan turşu özellikle virüslerin baş düşmanıdır. Enfeksiyonlu hastalıklar için doğal ilaç olan turşu suyuna bal ekleyip tüketildiğinde güçlü bir balgam söktürür ve sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. İçeriğinde birden fazla besinin mineral ve vitaminini içerdiğinden faydası oldukça çok olan turşu suyu hakkında merak edilenleri araştırdık. Turşu suyunun faydaları nelerdir?

Turşu çeşitli sebze veya meyvelerin karıştırılıp yapılır. Tuzlu ve sirkeli suda bekletilen bu besinlerin bir süre sonra asidik özellikleri suya karışır. Uzun süre havasız ve güneş görmeyen bir ortamda bekletilerek yapılan turşuların insan sağlığına birçok faydası vardır. Arkaik kültüründen kalan bu karışım aynı zamanda tıbbı tedavilerde de kullanılmıştır. Yöntemin amacı yazları bulunan besinleri kışları da tüketilmesi amaçlanmıştır. Türk mutfağında etli yemeklerle tüketilen turşu adeta vazgeçilmez bir garnitür olmuştur. Ev yapımı olan turşular hakkında uzmanlar bağışıklığı güçlendiren doğal ilaç olarak bahseder. Güçlü bir antioksidan özelliği olan turşuya mide ekşimesi sırasında bal ekleyerek tüketildiğinde fayda sağlar.

Yüzyıllar önce Arkaik kültüründe yapılmaya başlayan turşu büyük topraktan yapılma küplerde yapılırdı. O yıllarda ticarette ciddi bir yeri olan turşu, genellikle salatalık, lahana, biber, yeşil domates, yaban eriği, acur, pancar, ayva ve elma sebze ya da meyvelerden yapılır. Kurulumunda ise damak zevkine bağlı defne yaprağı, çekilmemiş karabiber, limon, sarımsak, dere otu, maydanoz gibi malzemelerde eklenebilir. Bu süreçten sonra laktik fermantasyon sürecine giren besinler bekledikçe tur denilen hali alır. 

Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu tarifiİLİŞKİLİ HABERBulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu tarifi

TURŞU SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

  • Gün içerindeki hareketsizlikten kaynaklanan kasılmalara iyi gelir. Kas arasında biriken toksinleri vücuttan atar. 
  • Hava değişimleri vücut ısısını oldukça değiştirir bu da sıvı kaybına neden olur. Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler.
     
  • Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. 
     
  • Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez. Özellikle bölgesel zayıflamalar da etkilidir.
     
  • Yemeklerden sonra yaşanan mide rahatsızlıkların riskini azaltır.
     
  • Kanda bulunan şeker oranını dengeler.
     
  • Sinir sistemini güçlendirerek unutkanlık ve alzheimer gibi hastalıkların yaşanma ihtimalini sıfırlar.

turşu suyu bağışıklığı güçlendiren besindir

turşu suyu bağışıklığı güçlendiren besindir

TURŞU SUYUNA BAL EKLEYİP TÜKETİRSENİZ

İleri yaşlarda daha sık rastlanan kas ve kemik tutulmalarını engellemek için kan seviyesinin ve kalsiyum oranının dengede olması gerekir. Turşu suyunda bol miktarda bulunan kalsiyum bunun durumu engelleyen en doğal besindir. İçerisine bal eklenip tüketildiğinde bu faydasını ikiye katlar.

Yağlı yemeklerden sonra özellikle yaşanan mide ekşimesi gibi rahatsızlıkları önlemek için de bu karışımı tüketebilirsiniz.

Soğuk havalarla beraber artan faranjite de antibiyotik etkisi yapan bu karışım düzenli tüketildiğinde kuru ve sürekli öksürüğü önler.

İçerdiği yüksek miktarda antibakteriyel sayesinde de bağırsak ve midede fazla bulunan toksinleri idrar yolu ile atar.

Yemek borusunda oluşma ihtimali olan kanserli hücrelerin azalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek kış hastalıklarını önler. 

Evde yapılan turşu nasıl saklanır? Turşu saklamanın püf noktaları nelerdirİLİŞKİLİ HABEREvde yapılan turşu nasıl saklanır? Turşu saklamanın püf noktaları nelerdir

ev yapımı turşu probiyotik bakımından çok zengindir

ev yapımı turşu probiyotik bakımından çok zengindir

EV YAPIMI TURŞU NE İŞE YARAR?

Aniden gelişen mide bulantısı gibi sağlık sorunları karşısında ev yapımı turşunun inanılmaz etkisi vardır. Mide asidiğini dengeleyerek kramplar yaşamasını ve içindeki besinleri geri yemek borusuna geçmesini engeller. Ayrıca güçlü bir antioksidan olduğundan vücut hücrelerini yeniler. Bağışıklık sistemindeki hücreleri güçlendirerek virüslere karşı güçlü bir kalkan oluşturur. Özellikle uzmanlar son zamanlarda artan corona virüslerine karşı ev yapımı yoğurt ve turşunun etkili olacağını vurguluyor. Sindirim sisteminde de sıklıkla karşılaşılan kabızlık sorununa fayda sağlar. Yemek sonrası yaşanan şişkinliği önler. 

turşu besin değeri

turşu besin değeri

Bebeğin tutunması için zikir! Sağlıklı bebek için okunması tavsiye edilen ayet

İLİŞKİLİ HABER

Bebeğin tutunması için zikir! Sağlıklı bebek için okunması tavsiye edilen ayet

BİR YORUM YAPIN 1

mehmet 2 yıl önce

sirke yemek sunetlerden biri