Cevizin içindeki kabukların faydaları nelerdir?

Ceviz, antioksidan açısından oldukça zengin olan bir besin kaynağıdır. Sağlıklı kalmak için her gün bir avuç ceviz tüketmek gerekir. Cevizin iç kabukları da en az cevizin kendi kadar yararlıdır. "Yasemin.com" ekibi olarak cevizin iç kabuklarının nelere faydalı geldiğini sizlerle paylaşıyoruz.

Cevizin, Alzheimer, kanser gibi stres sonucu oluşan ağır hastalıkları engelleyen, kalp rahatsızlıklarını tedavi eden bir görevi vardır. En az ceviz kadar ayrı bir şifa olan cevizin iç kabuklarının faydalarını "Yasemin.com" ekibi tarafından sizler için derledik.

İşte, cevizin iç kabuklarının faydaları...

- Ceviz içinin kabuklarını saklayınız. 1 fincan ayarında su kaynatınız. Bir tutam ceviz içi kabuğunu suyun içine atıp 2-3 dakika kırmızı bir renk alana kadar kaynatınız ve biraz demlendiriniz. Her gün 1 bardak içiniz.

Her gün bir bardak içilen ceviz içi kabuk suyu sayesinde:

Öksürük ve balgam problemine oldukça iyi geldiğini fark edeceksiniz.

- İçindeki omega 3, yağ yakımını sağlıyor. Kolestrolü dengede tutuyor ve artmasına engel oluyor. Bu nedenle yüksek kolestrolü olanların özenle tüketmesi gerekiyor.

- Bölgesel yağlanmalara iyi geliyor. Karın, göbek ve basenlerdeki fazlalıklar için düzenli tüketildiği koşulda yağların eridiğini göreceksiniz.

BİR YORUM YAPIN 13

f.bayındır 3 yıl önce

Ceviz perdesi kürü:yıllar önce halam bana bir tarif vermişti tabiki herhangi bir sıkıntım olmadığından aldırış etmemiştim....Ceviz perdelerini bir kavanoza su ile birlikte koyup 21 gün güneş görmeyen bir yere bırakarak sabah ve gece ac karnına bir fincan tüketilmesi gerktirgini söyledi...şu an deniyorum ciğerlerde ciddi sorunlarım var yaşımda genç insallah şifa bulurum tabiki daha farklı kürlerde var şöyle birşey dikkatimi cekti ciğden yapılan bekletilen kürlerin daha etkili oldugu bilinmekte kimyagerler bir besinin protoini ni cıkartırken buharından elde edildigini biliyorum yani biz birşeyi faydalı hale getirmeye calışırken tamamen gereksiz bir şey elde etmiş oluyoruz

Toplam 8 beğeni

Elmira 4 yıl önce

Bir su bardağı için derken bir fincan mi içeceğiz

Toplam 4 beğeni

Unal 4 yıl önce

Benım anlamadıgım 1 fıncan suyu kaynatın bır tutam atın demlensın yazmıssınız her gun. Bır su bardagı nasıl ıcın demıssınız 1 fıncan kaynatılmısı suyu hergun 1 subardagı nasıl tuketecem

Toplam 13 beğeni

Özlem 2 yıl önce

Hergün aynı tarifi yaparak

Toplam 0 Beğeni

Ayşe 4 yıl önce

Suyu ilave edip ve hergun aynı tarifi yaparak

Toplam 6 Beğeni

Isimsiz 4 yıl önce

Bidaha okuyun

Toplam 5 Beğeni

Fatos 4 yıl önce

Hamilelikte kullanılır mi

Toplam 4 beğeni

Bereenn 4 yıl önce

7aylık bebekler ıcebılırmı

Toplam 2 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun