Kimyon ve yoğurdun faydaları? Bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı kimyon ekleyip tüketirseniz...

Sindirim hastalıkları sağlıksız beslenme sonucu yaşanır. Özellikle yemeklerden sonra yaşanan gaz sıkışması, karın şişkinliği gibi sağlık sorunlarına zemin hazırlar. Bu yüzden sindirim yollarını temizleyen sağlıklı besinlerin başında gelen yoğurt ve kimyon bolca tüketilmelidir. Peki Kimyon ve yoğurdun faydaları? Bir kase yoğurda bir tatlı kaşığı kimyon ekleyip tüketirseniz...

Asırlardır bitkisel tedavi yöntemlerinde kullanılan kimyonun sağlığa birçok faydası vardır. Özellikle balık, kırmızı ve tavuk etine eşsiz bir tat veren kimyonu Avrupa'da ise ekmek, peynir, şeker, bisküvi ve hamur işlerinde kullanılır. Bitkiden baharata dönüşen kimyon içeriğinde uçucu yağ ve tanen bulunur. Bu maddeler vücuttaki toksinleri terleterek atmaya yarar. Hem mutfakta hem de tıbbı tedavilerde ilaç olarak kullanılan kimyon yoğurtla beraber tüketildiğinde ise sağladığı fayda 2 kat olur. Gaz problemi yaşayan hastalara uzmanların tavsiye ettiği yoğurt kimyon karışımı aynı zamanda birçok faydası daha vardır. Maydanoz ailesine ait olan kimyon genellikle bahar şeklinde tüketilir. Ana vatanı İran, Özbekistan, Tacikistan ve Şili gibi ülkelerdir. Acı ve keskin bir tadı olan kimyon direk tüketilmez. Genellikle sağlıklı bir besinle beraber tüketilmesi tavsiye edilir. Ya da tohum halinden çay yapılır. Bunun yanı sıra sindirim hastalıklarına fayda sağlayan bir diğer besin olan yoğurt ise fermantasyon sonucu elde edilir. Faydalı bakteriler içeren yoğurt, 6000 yıldır tüketilmektedir. İçeriğinde yüksek oranda kalsiyum riboflavin (B2), kobalamin (B12) ve piridoksin (B6) gibi vitaminler ve mineraller vardır. 

KİMYON VE YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR?

Laktik asit bakımından zengin olan yoğurt kemik ve kas gelişimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra ise organların hücrelerinin gelişimini de destekler. Bağırsak florasını dengeleyen yoğurt sindirim yolu hastalıklarının önüne geçer. Virüs ve bakterilere karşı bağışıklık sistemini yenileyen yoğurdu uzmanlar mutlaka tüketilmesini öneriyor. Aynı zamanda kimyon da folat, tiamin ve E vitamini içerir. Yoğurt gibi kimyon da sindirim hastalıklarının yaşanmasını engeller. Demir deposu olan kimyon, kan değerlerini artırır. Bu iki besinin beraber tüketilmesi sağlayacağı faydaları artırır.

kimyon ve yoğurt karışımı vücuttan toksinleri atar

kimyon ve yoğurt karışımı vücuttan toksinleri atar

BİR KASEYE BİR TATLI KAŞIĞI KİMYON EKLEYİP TÜKETİLDİĞİNDE...

- İçerdiği flavonoid ve polifenol bileşenleri vücutta hasara uğramış hücreleri yeniler. Yoğurt ile beraber tüketildiğinde ise bağışıklığı güçlendirerek kanseri sıfırlar. Aynı zamanda hipertansiyon, tip 2 diyabet, osteoporoz, Alzheimer gibi hastalıklara yakalanma oranını da azaltır.

- B vitamini bakımından zengin olan kimyon rahat bir uyku çekmenizi sağlar. Melatonin görevi gören B vitamini hem uykunuzu düzenler hem de stresi önler. İçerdiği esansiyel yağı sinir hücrelerini azaltarak beyin sağlığını da korur.

kimyon ve yoğurt

kimyon ve yoğurt

- Kimyon yoğurtla tüketildiğinde E vitamini değeri artar. Bu da cildin deforme olmuş alanlarını yeniler. Dermis tabakasındaki hücreleri dezenfekte ederek, kırışıklığı ve yaşlanmayı önler. Aynı zamanda cilt lekeleri, akne ve sivilce oluşmasına neden olabilecek durumları azaltır.

- Kandaki insülin üretimini sağlayan pankreastaki beta hücrelerini korur. Şeker hastalarının hemen her yemekte tüketmesi gereken bir besindir. 

kimyon ve yoğurt karışımı kan değerlerini düzenler

kimyon ve yoğurt karışımı kan değerlerini düzenler

- Yemeklerdeki yağın etkisini azalttığında kilo almanızı engeller. Sindirim problemlerine karşı hemen etki gösterir. Yemek sonrası yaşanan hazımsızlığı gidererek gaz rahatsızlığını önler.

- Yapılan araştırmalarda kimyonun mutluluk hormonunu da artırdığı gözlemlenmiştir. 

BİR YORUM YAPIN 12

Muro 1 ay önce

Arkadaşlar orda görünen malzemenin ne önemi var ismini söylüyor kimyon diye .tuza benzese nefarkeder pulbibere benzese nefarkeder sırf tartışma yaratmak için konuyu saptırmak birde yorum yazarak ego tatminetmek.Birakin bu işleri boş seylerle igrasmayin insanlar uzaya gidiyor biraz akıllı olun

Yurdagul Topal 3 yıl önce

Ben de baslayacagimm.bakalim

Toplam 4 beğeni

Adnan Aslan 3 yıl önce

Bunlara ek olarak ben yaklaşık 3 haftadır sabahları aç karna bir kase yoğurt ve 1 çay kaşığı kimyonu tüketerek göbekte oluşmuş şişkinlikten kurtuldum.tok tutuyor,bol su içerek arada aperatif atıştırmalar ile öğünü geçiyorum. Gayet rahatladım tavsiye ederim.

Toplam 8 beğeni

Azizim 4 yıl önce

Balgam söktürücü özelliği var Aşırıya kaçmayın ben kaçtım 2 ay aralıksız öksürdüm boğazım helak olacaktı neredeyse

Toplam 4 beğeni

Serap 3 yıl önce

Günde nekadar tuketmeliyiz

Toplam 9 Beğeni

Misafir 5 yıl önce

Tüketmek ne yahu? Afiyetle yemek varken.

Toplam 18 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun