Enerji deposu: Altın sütünün faydaları nelerdir? Altın sütü nedir? Altın sütü nasıl yapılır?

Bağışıklığı güçlendiren, uyku sorununu çözen ve vücuda gerekli enerjiyi sağlayan altın sütü hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Mis kokusu ve içerdiği faydalı besinler sayesinde günlük beslenme düzenine eklenmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Peki Altın sütünün faydaları nelerdir? Altın sütü nedir? Altın sütü nasıl yapılır?

Zerdeçal, karabiber, zeytinyağı ve hindistan cevizi gibi sağlıklı besinleri süte ilave ederek elde edilen altın sütünün saymakla bitmeyen faydaları vardır. Bunun yanı sıra içerisine bal da ilave edilebilir. Bu karışımı gece yatmadan önce tükettiğinizde vücudun uyku esnasında yenilenme hızını artırır. Uzmanlar hemen hemen herkesin düzenli tüketmesini tavsiye ettiği bu karışım yüzyıllardır mutfakların sırrı olarak üretilir. Özellikle kozmetik ürünlerin olmadığı ve alternatif tıpta kullanılan bu karışım Osmanlı'daki kadınlarında güzellik sırrıdır. İçeriğindeki zerdeçal ve karabiber ile hücreleri yenilerken, zeytinyağı ve hindistan cevizi ile de daha parlak ve canlı görünüm sağlar. Zeytinyağı ve Hindistan cevizi isteğe bağlı eklenir. 

 Hücreleri yenileyen mucize: Goji Berry faydaları nelerdir? Goji Berry nasıl tüketilir?İLİŞKİLİ HABER Hücreleri yenileyen mucize: Goji Berry faydaları nelerdir? Goji Berry nasıl tüketilir?

altın sütünün faydaları nelerdir

altın sütünün faydaları nelerdir

ALTIN SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

  • Bu sütün içerisinde birden fazla antioksidan olduğundan bir bardağı bir tüm vücudun serbest radikalli hücrelerde temizlenmesini ağlar. Güçlü bir antioksidan olan bu karışım aynı zamanda bağışıklıkta zararlı virüslere karşı koruma kalkanı oluşturur.
     
  • Vücuttaki deforme olmuş hücreleri yenileyerek sadece cildi güzelleştirmez. Aynı zamanda saçların daha parlak görünmesini sağlar. Bunun yanı sıra sinir sistemindeki hücreleri de yenilediğinden stres, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların riskini azaltır.
     
  • Vücudun ihtiyacı olan günlük enerjinin 5 katını sağlar. Gün içerisinde daha dinç sağlıklı görünmenizi sağlarken uzun süre tokluk hissi verir. Bu saye de diyet listelerinde ilk sıralarda yerini alır. Mide ve bağırsaklarda gün içerisinde bazı besinlerden dolayı oluşan toksinlenmeyi engelleyerek daha sağlıklı fonksiyon göstermelerini destekler. 
     
  • Tüm vücuttaki zararlı hücreleri idrar yolu ile attar. İçerisinde bulunan besinler vücuttaki hormon düzeyini dengelediğinden tiroid gibi hastalıkların oluşumunu önler. Baş ağrısı, diş ağrısı ve ağız yaralarına da iyi gelir.

altın süt karışımı

altın süt karışımı

ALTIN SÜTÜ NASIL YAPILIR

1 su bardağı yağsız süt

1 çay kaşığı kadar toz zerdeçal

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı zencefil

1 çay kaşığı  süzme bal

1 çay kaşığı karabiber tozu

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeleri cezvede kısık ateşten 5 dakika kaynatınız. Daha sonra bir su bardağına alıp ılımasını bekleyiniz. Sonra balı ekleyerek tüketiniz.

Günde sadece bir bardak tüketilmelidir. Ya kahvaltıdan önce ya da uyumadan önce tüketebilirsiniz. 

altın sütü besin değeri

altın sütü besin değeri

BİR YORUM YAPIN 2

zafer gülten 2 yıl önce

millet normal sütü zor alıyor,kilosu 5-6 tl olmuş,birde içine kaç liralık öteberi mi katabilecek,eti ne budu ne,aldığı ücret 3-4 bin tl.

Toplam 1 beğeni

Mazotlu UFO 2 yıl önce

Süt ineklerin yavrulari icin onlarin cabuk gelei$ip ayaga kalkmali icindir Süt alintandan olsa INSAN ICIN FAYDALI DEGILDIR´INSANI KASLI ÖKÜZ GIBI KASLI BIR MAHLUK YAPAR..INTERNNETEN OKUYUN GÖRCEKSINIZ..