Çok su içmek zararlı mıdır?

Aşırı su tüketmenin insan sağlığına zararlı olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle beyin ve böbrek sağlığını etkileyen çok su tüketiminin diğer etkilerini haberin detayında bulabilirsiniz.

Çok su tüketiminin hiç  bir faydası olmadığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkarıldı. Tüketilen suyun vücutta sodyum miktarını azalttığından ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Uzmanlar suyun böbrek hastalıklarına herhangi artı bir katkısı olmadığını vurguluyor. Su tüketiminin vücudun günlük ihtiyacı olan bir faktör olduğunu belirten uzmanlar aşırı tüketildiğinde ise yine vücudun ihtiyacı olan bazı minerallerin azalmasına neden olduğunu belirtiyor. Kana karışan su, tuz oranını azaltarak bazı belirtilerle kendini gösterir.

ÇOK SU TÜKETİMİNİN BELİRTİLERİ

- Ani değişen vücut sıcaklığına bağlı terleme

- Sık sık idrara çıkma aynı zamanda ishal olma

- Tuz oranı azalmasına bağlı gelişen halsizlik ve stres 

- Gelişen şiddetli değişime bağlı su zehirlenmesi gibi durumlarla kendini gösterir. 

Aşırı su tüketimi özellikle kronik rahatsızlığı olan kişileri iki kat olumsuz etkileyebilir. Ayrıca son olarak ABD'de yapılan bir araştırmada böbrekleri saatte 1000 milli litre suyun kullanıyor. Yetişkin kişilerde günde 3 litre suyun vücudun ihtiyacı olan sıvıyı karşıladığı bunun bir kısmının ise bazı besinlerden geldiği ortaya konulmuştur. 

Ancak çok sıvı yada su tüketimi sodyum seviyesini düşürdüğünden kan basıncı olumsuz etkilendiği ve bu basıncın beynin bazı damarlarını zorladığından hafıza kaybına baş ağrısına ve denge kaybına neden olduğu belirtilmiştir. 

Ballı ve narlı yoğurt kürü ile nasıl zayıflanır?

İLİŞKİLİ HABER

Ballı ve narlı yoğurt kürü ile nasıl zayıflanır?
Hipokalsemi denir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Hipokalsemi denir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0