Ani kalp durması nedir? Belirtileri nelerdir?

Günümüzde sıklıkla rastlanan kalp durmasının neyden kaynaklandığını biliyor musunuz? Peki ani kalp durmasının belirtileri nelerdir? Sizler için tüm bu soruların yanıtlarını araştırdık. Haberimizin detayında ani kalp durmasına dair her şeyi bulabilirsiniz...

Kalp vücudun en kritik organlarından biridir. Vücudun sağlığı açısından kanı vücuda eşit bir şekilde pompalar. Modern çağda teknoloji gelişmesine rağmen çevresel koşullar nedeniyle kalp rahatsızlıkları artmaya başladı.

Bazen belirti bile göstermeden geldiği düşünülen ani kalp durmasının aslında günler önce bazı sinyallerle kendini belli ettiği çok az kişi tarafından bilinir. Bu yüzden eren müdahale edilmediğinden ani kalp krizi ile ölme olasılıkları artar. 

ANİ KALP DURMASI NEDİR?

Damarlarının daralması ve tıkanması sonucu kalp kanı pompalamada zorlanır. oksijeni azalan kalbin hücre sayısı azalır. Böylece gücü azalan kalp duvarları anormal atışlara neden olur. Kan beyne ve diğer organlara gitmediğinden şuur kaybına neden olur. 

ANİ KALP DURMASI BELİRTİLERİ

- Vücudun kan akışı dengesizleştiğinden ısı oranı da düşer. Düşen ısı aşırı terlemeye ya da soğuk terlemelere sebep olur. 

- Nefes darlığı göğüs ağrısı gibi ortaya çıkan nefes darlığının şiddetlenmesi ve sol alt göğüste sıkmaya neden olması kalp krizi belirtilerindendir. Aslında ani kalp durmasının belirtisi bir ay önceden başlar. Yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösteren bu ciddi rahatsızlığın erken teşhisi için ani gelen yorgunluklar ardından bir uzmana görünmesi gerekir. 

- Genellikle sindirim problemleri ve kalp krizi arasında bağlantı kurulmaz. Ancak ani kalp durmasının önemli belirtileri arasında sindirim problemleri de yer alır. Özellikle kusma ve ani mide krampları düzensiz kan akışının işaretidir.

- Vücut kemiklerinde uyuşma ve ağrılarda ani kalp durmasına işarettir. Özellikle kan akışı yüz ve çenedeki uyuşmayı olumsuz etkiler. Bu rahatsızlık erkeklere oranla kadınlarda ve yaşlılara oranla da gençlerde daha fazla ortaya çıkar. 

KALP VE DAMARLARA NE İYİ GELİR?

MALZEMELER

5 dal saplarıyla birlikte maydanoz,
1 diş sarımsak,
Yarım su bardağı klorsuz su,
2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırınız daha sonra bu karışımı blendırdan geçiriniz. Kahvaltılardan önce 9 gün boyunca tüketiniz. 

Aynı zamanda içeriğinde flavodin içeren; ıspanak, kuru üzüm, elma, bitter çikolata ve yeşil çay gibi besinleri de düzenli tüketerek bu rahatsızlığa yakalanma oranını azaltabilirsiniz. 

BİR YORUM YAPIN 0