Hercai menekşenin faydaları nelerdir? Egzamaya hercai menekşe sürerseniz...

Genellikle pencere önünü süslemek için kullanılan hercai menekşe çiçeğinin insan sağlığına birçok faydası olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda özellikle cilt sağlığına katkısı olan hercai menekşe aynı zamanda çay olarak hazırlanıp tüketildiğinde idrar yolunda oluşan tıkanıklığı çözer. Bitkisel uzmanların hastalarına önerdiği faydalı çiçek türlerinden biri olan hercai menekşe hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizler için araştırdık.

Flavonglikozit, salisik asit, saponin, sümüksü ve tanen gibi maddeler bakımından oldukça zengindir. Menekşe ailesinden olan hercai menekşeler en fazla bir yıl yaşarlar. Yıl içerisinde oldukça verimli olan bu bitki türü sarı, turuncu, yeşil, mor, kırmızı ve mavi gibi renkler vardır. Bu bitki iyice olgunlaştıktan sonra toplanır ve kurutularak kullanılır. Özellikle eski çağlarda kullanılan bu bitki kesik ve yaralanmalarda yararlıdır.

HERCAİ MENEKŞENİN FAYDALARI

- Bağırsak ve idrar yolunda biriken toksinleri idrar yolu ile vücuttan atar.

- İçerdiği salisik asit kandaki bakterileri azaltarak kan hücrelerini artırır ve anemi gibi riskli hastalıkları engeller.

- Özellikle sistit ağırlarını yatıştırır ve ağrılı idrar yapma durumlarını azaltır.

- Yapılan araştırmalarda egzama tedavisinde kullanılan hercai menekşenin yüksek derecede olumlu sonuçlandığı gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra akne ve sivilce gibi cilt problemlerde de iyileştiricidir.

- Kış aylarında artan akut bronşit ve solunum hastalıklarının doğal tedavisinde kullanılır. Boğazda biriken enfeksiyonu bir günde balgam söktürücü özelliği sayesinde atar.

Hercai çiçeğinin faydaları

Hercai çiçeğinin faydaları

HERCAİ MENEKŞE NASIL KULLANILIR?

- Kanı temizlemek için kantaron, kekik ile beraber kaynatılıp süzüldükten sonra içerisine bir kaşık bal eklenip ılık bir şekilde tüketilir.

- Zehirlenmeler esnasında menekşe kökü kaynatılıp içildiğinde kusturucu etki gösterir.

- Romatizma ağrıları sırasında nane ve karanfil ile kaynatılıp bir kaşık bal eklenerek tüketilir. Ağır dinene kadar bu karışımı kullanabilirsiniz.

- Öksürük ve nezle gibi rahatsızlıklar sırasında kekik ile beraber kaynatılıp balla karıştırılarak tüketilebilir.

Not: Alerjik reaksiyona müsait olduğundan uzman kontrolünde tüketilmelidir.

Meşe palamudunun faydaları nelerdir? Toz halini balla karıştırıp tüketirseniz...

İLİŞKİLİ HABER

Meşe palamudunun faydaları nelerdir? Toz halini balla karıştırıp tüketirseniz...
Aybüke Pusat kimdir? Aybüke Pusat'ın güzellik sırları

İLİŞKİLİ HABER

Aybüke Pusat kimdir? Aybüke Pusat'ın güzellik sırları
Kanser tedavisinde büyük buluş! İlaçlı zerdeçallar...

İLİŞKİLİ HABER

Kanser tedavisinde büyük buluş! İlaçlı zerdeçallar...

BİR YORUM YAPIN 0