Yeşil limonun faydaları nelerdir? Yattığınız yere limon kabuğu koyarsanız...

Yeşil limon sarı limona göre daha az ekşidir. Az ekşi olmasına rağmen içerdiği az şeker miktarı ile şeker hastalarının bile rahatlıkla tüketebileceği bir besindir. Hoş kokusu ile yüzyıllar boyunca kullanılan yeşil limonun kullanımı ve insan sağlığına olan faydalarını sizler için araştırdık. Asit özelliği sayesinde güçlü bir antioksidan olan yeşil limon hakkından bilmeniz gereken her şey haberin detayında...

Lime ve misket limonu olarak da geçen yeşil limon, sarı limonun sararmadan önceki hali değil farklı bir türüdür. Sararma yaşamayan bu limon çeşidi yeşil olmasına rağmen ekşilik oranı oldukça düşüktür. Ülkemizde Mersin'de yetiştirilen bu meyve Kasım aylarında toplanır kış boyu tüketilir. 

Yüksek miktarda C vitamini içerdiğinden güçlü bir antioksidan olmasının yanı sıra şeker oranı oldukça düşüktür. Kolesterol ve tansiyon gibi hastalıklarda oldukça etkili olan yeşil limon ayrıca  B1, B2, B3, karoten ve kalsiyum gibi vitaminlerde içerir.

Gıda enstitüsünün yanı sıra kozmetik sanayisinde de kullanılır. Yüzyıllar boyunca bitkisel tedavinin her alanında kullanılan yeşil limonun ayrıca kabukları kurutularak kıyafetlerin ve evin köşelerine konulurmuş. Bu yöntemle kıyafetler ve ev güvelere karşı korunurmuş.

YEŞİL LİMONUN FAYDALARI VE KULLANIM ALANLARI?

- Suyu ve yağı kozmetik sanayide kullanılır. Hoş kokusu sayesinde krem gibi ürünlerin koku düzeyi ayarlanır. Ayrıca yağı cilde oldukça fayda sağlar. Ciltteki bakterileri ve birikmiş iltihapları arındırır. Özellikle akne ve sivilce tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılabilir. 

- Yastık ya da yorganınıza yeşil limonun kurtulmuş halini koyarak uyuduğunuz sırada nefes alıp vermenizi düzenler. Ayrıca kronik nefes alma ve burun rahatsızlığını varsa bunun içinde bu yöntemi kullanarak uyuduğunuz sırada burun bezlerinizi temizleyebilirsiniz.

- Kış aylarında özellikle artan üst solunum yolları hastalıkları bağışıklığı olumsuz etkiler. Olumsuz etkilenen bağışıklık sistemini güçlendirmek için vücudun gün içerisinde yüzde 80 C vitamini alması lazım gün içerisinde tüketilen iki adet yeşil limon bu oranı karşılar. Ayrıca kaynatılmış bir su bardağı suyun içerisine kurutulmuş bir yeşil limonun kabuklarını ekleyip ılık olduktan sonra tüketebilirsiniz. Bu su C vitamini sağlar hem de boğazda biriken balgamı söker.

- C vitamini ayrıca cilt kırışıklığına ve yaşlanmaya da iyi gelir. Bu yüzden hazırladığınız bu su soğuduktan sonra masaj yaparak cildinize uygulayabilirsiniz. Tonik etkisi gösteren bu besin ciltteki gözenekleri temizler ve zamanla sıkılaşmasını destekler. Banyo yaparken bu limonu ikiye bölüp tüm vücudunuza sürebilirsiniz. Bu ter bezlerinizin temizlenmesini destekler. Terlerken kötü kokuyu engeller. Ayrıca cilt renginizi düzenler. 

- Limonu kabukları ile kaynatıp son durulama da kullandığınızda ise saç diplerindeki deforme olmuş hücreleri azaltır. Kepeği önler. Saçları doğal olarak besler. Dökülmeyi önler. Parlak bir görünüm kazanmasını destekler. 

- İçerdiği asidik özellik aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde mide ve bağırsaklardaki serbest radikalleri  idrar tolu ile atar. 

- Tüketildiği sırada ise diş aralarında kalmış enfeksiyonlu hücreleri azaltır. Diş ve diş etini güçlendirir. Tükürüğün içerisindeki kötü hücreleri de yok eder. Ağız kokusunu önler. 

YEŞİL LİMON ÇAYI NASIL YAPILIR?

Limonun kabukları kurutulur. Kurutulan kabuklardan bir avuç iki su bardağı kaynayan suyun içerisine atılır. Burun tıkanıklığını açmak için bu kaynayan suyu koklayabilirsiniz. Bu suyu grip gibi hastalıklarda şifa niyetine tüketebilirsiniz. Ayrıca özellikle sigara içenler bu suyun içerisine yarım çay kaşığı tuz koyarak ciğerlerini temizleyebilirler.

 

Evde doğal antibiyotik nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde doğal antibiyotik nasıl yapılır?
Çam fıstığının besin değerleri nedir? Çam fıstığının faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Çam fıstığının besin değerleri nedir? Çam fıstığının faydaları nelerdir?
Kış detoksu yapmanın püf noktaları

İLİŞKİLİ HABER

Kış detoksu yapmanın püf noktaları

BİR YORUM YAPIN 0