Tofu peynirinin faydaları nelerdir? Jalapeno biberini beraber yerseniz ne olur?

Acı biber ailesinin bir çeşidi olan baharat ve turşu olarak tüketilen jalapeno ve protein bakımından zengin olan tofu peynirini beraber tüketildiğinde nasıl faydalar sağladığını biliyor musunuz? Bu ikilinin insan vücudunu adeta yeniliyor. Sizler için sağlık açısından bu kadar önemli olan bu iki besin hakkında bilmeniz gerekenleri araştırdık.

Meksika mutfağından tüm dünyaya yayılan ve özellikle turşu olarak tüketilen jalapeno biberi normal diğer biberlere göre daha fazla acıdır. Diğer biber türlerine göre tohumundan acı olan jalapeno yüzyıllardır aynı zamanda bitkisel tedavide kullanılır. C ve B6 vitaminleri bakımından zengin olan jalapeno biberi tofu peyniri ile tüketildiğinde vücuda daha fazla fayda sağlar. Bunun nedeni ise iki besinin aynı anda vücuda girdiğinde içerdikleri vitamin ve mineral değerlerinin birbiri ile etkileşime girerek faydalarını artırdıklarındandır. Her iki besinde B kompleks vitaminlerini yüksek derecede içerir.

TOFU PEYNİRİNİN FAYDALARI NELEDİR?

Uzak Doğu ülkelerinde sıklıkla tüketilen tofu peyniri soya sütünün çökeltisi ile nagari maddesinin birleşiminden ortaya çıkar. Bu sayede sütten daha fazla protein ve demir içerir. Yemeklerin ham maddesi olan tofu peyniri genellikle kızartılarak tüketilir. İçeriğinde çok az miktarda yağ barındırdığından diyet yapanlar içinde ideal besinlerin başında gelir. Aynı zamanda kalp ve damar rahatsızlıkların yaşanma ihtimalini düşüren tofu peyniri, içeriğinde yüksek miktarda magnezyum ve fosfor barındırır. Yapılan bazı araştırmalarda tofu peynirinin kanseri önleyici bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. 

JALAPENO BİBERİ VE TOFU PEYNİRİNİ BERABER YERSENİZ NE OLUR? 

- Jalapeno sindirimi hızlandırarak yağ yakımını artırırken tofu da vücuda enerji vermenin yanı sıra uzun süre tok kalmasını da destekler.

- Güçlü bir antikanser etkisi olan jalapenonun normal hücrelerin sayısını koruyarak kanserli hücrelerin sayısını yüzde elli indirirken tofu peyniri ise bağışıklığı güçlendirerek vücuda aynı anda hastalıklara karşı iki kalkan oluşturur.

- Eklem ve kemik ağrılarına neden olan hastalıkların riskini ortadan kaldıran jalapeno biberi ile beraber tüketilen tofu ise zengin kalsiyumu sayesinde kemik ve eklemlerin güçlenmesini sağlayarak kemik erimesi ve ileri yaşlarda görülen kemik iskeleti hastalıklarını önler. 

tofu peyniri

tofu peyniri

- Acı bir tadı olmasına rağmen jalapeno biberi midedeki asit oranını dengeleyerek mide delinmesi, ülser ve reflü gibi hastalıkları engeller. Tofu ise mide duvarının sağlığını destekler ve mide, bağırsak, yemek borusundaki toksinleri vücuttan atar.

- Doymuş yağ oranı sıfır olan tofunun kolesterol riski yoktur. jalapeno ise enfeksiyonların etkisini azaltarak iltihaplanmayı giderir böylece damar tıkanıklığını önler. Böylece her ikisi de kalp sağlığını destekler.

- Tofu demir maddesi bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden anemi gibi kan hastalıklarının yaşanma riskini azaltırken jalapeno kandaki değerlerin seviyelerini dengeler. 

jalapenos

jalapenos

- Et ve et ürünleri tüketemeyenlerin tüketmesi gereken tofu peynirinin yanında tüketilen jalapeno biberi vücudun günlük ihtiyacı olan proteinin yüzde 60'ını karşılar.

- Her iki besinde kronik stres ve depresyon gibi ruhsal hastalıkların yaşanmasını önleyerek vücudun hormonal salgısını düzenli yapılmasını destekler.

Çocuklarda özgüven duygusu nasıl geliştirilir? Özgüven eksikliği belirtileri

İLİŞKİLİ HABER

Çocuklarda özgüven duygusu nasıl geliştirilir? Özgüven eksikliği belirtileri
Özel günler için kız çocuğu saç modelleri

İLİŞKİLİ HABER

Özel günler için kız çocuğu saç modelleri

BİR YORUM YAPIN 4

Cevdet 4 yıl önce

Erkeklerin Soya ve soya urunlerini cok fazla tuketmemesi gerektigi de ayrica belirtilmeli.

Denklem 4 yıl önce

Her yörenin gıdası o yörenin şifasıdır.

Toplam 1 beğeni

vatandaş 5 yıl önce

tofuyu nerden bulacagiz .güney korenin vazgecilmez peyniri hep merak ediyordum

Toplam 1 beğeni

Cevdet 4 yıl önce

Tofu Guney Kore degil (it has been consumed in China for over 2,000 years) Soya fasulyesinden (bu biraz ugrastirir) yada soya sutunden evde yapabilirsiniz. Sut once kaynatilir 20-25 derceye kadar sogutulduktan sonra limon suyu ilave edilerek birkac dakika daha bekletilir kesilen sut suzulup bir tulbent icinde preslenir. hepsi bu. Ne kadar SIKI preslenirse o kadar iyi olur Kizartmasi cok harikadir.

Toplam 0 Beğeni