Kahve kalbe zararlı mı yararlı mıdır? İşte kahvenin kalbe etkileri...

Yüksek miktarda kafein ve antioksidan içerdiği için kahvenin yararı ve zararlı konusunda birçok uzman fikir ayrılığına giriyor. Bir yandan beyin sağlığını desteklerken bir yadan kalbi ritmini olumsuz etkileyen kahve hakkında bilinmesi gerekenleri araştırdık. Haberin detayında uzman görüşü ile beraber kahvenin kalbe etkilerini bulabilirsiniz.

Kafein triyakilik yapan bir madde ve kahvede bu madde bakımından oldukça zengin bir içecektir. Birçok kimse uyandıklarına kahve içmeden kendime gelemem söylemlerinde bulunur. Özellikle toplumumuzda kahvenin yorgunluğu aldığı uyku problemlerine iyi geldiği düşünülür. Ancak bazı uzmanlar kahvenin hormonları fazla çalıştırdığından vücuda ve aynı zamanda kalp ritimini bozduğundan kalp rahatsızlıkları, inme ve felç gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini savunuyor.

GÜNDE 2 FİNCAN KAHVE KALP HASTALIKLARINA YAKALANMA RİSKİNİ AZALTIR

Yapılan son araştırmalarda ise kahve ile ilgili korkulan bir şeyin olmadığı ortaya çıkarıldı. Prof. Dr. Barış Çaynak, bu araştırmaların detaylarını şöyle anlattı: "Yapılan iki farklı araştırma, günde beş fincana kadar kahve içmekle kalp hastalığı arasında bir ilişkinin olmadığını gösteriyor. Elbette kahvenin yanında içilen sigara, kahvenin bize sağladığı faydaları ortadan kaldırıyor. Tüketim aşırı olmadığı sürece kahve, sağlıklı bir ömür geçirmenize katkı sağlıyor."

Ayrıca Çaynak, günde tüketilen 2 fincan kahvenin kalp ritmini düzenlediğinden kalbe bağlı gelişen hastalıkların oranının azaldığını vurguladı. Ancak kahve ile beraber tüketilen sigara gibi zararlı ürünlerin kahvenin sağlayacağı olumlu sonuçları kötü etkiler. Bu yüzden kahveden alınacak fayda yerine ciddi sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir.

SAF KAHVE İÇMENİN İSE BAZI FAYDALARI 

- Yapılan araştırmalarda her gün düzenli kahve içen kadınları damar sağlıklarının oldukça iyi olduğunu ve bu sonuçla da kalp hastalıkları riski taşımadıkları gözlenmiştir. Uzmanlar kalbe bağlı ölümün kahve ile azaldığının altını çiziyor.

- Kafeinin kalp ritim bozukluğu yapmadığı tam tersi kalbin atışı düzenlediği de yapılan bu araştırmalarda ortaya konulmuştur.

- Kanı dengeleyen kahve bu verdiği fayda sayesinde yüksek tansiyon riskini azaltır. Ancak daha önce ortaya çıkmış tansiyonu olan kişilerin ise daha dikkatli tüketmesi gerekir. 

- Filtreli kahve kötü kolesterolün azalmasını sağlar. Aynı zamanda en iyi doğal idrar söktürücüdür.

Hareketsizlik bel ağrılarına neden oluyor!

İLİŞKİLİ HABER

Hareketsizlik bel ağrılarına neden oluyor!

BİR YORUM YAPIN 0