Ocak ayında neler tüketilmelidir? Her gün 5 tane kestane yerseniz...

Kışın tam ortası olan Ocak ayında tüketilmesi gereken besinlerin neler olduğunu biliyor musunuz? Soğuk aylarda vücudun ihtiyacı olan bazı ek takviyeler bulunur. Aksi hale vücudun bağışıklığı güçsüzleşir ve hastalıklara davetiye çıkarır. Sizler için bu ay tüketilmesi gerekenleri araştırdık. Peki Ocak ayında neler tüketilmelidir?

Mevsimine göre değişen sebze ve meyvelerin en sağlıklısı zamanında tüketilmesi gerekenlerdir. Böylece daha tazeyken vitamin ve minerallerinden yararlanılır. Ocak ayı özellikle bu aylar içinde en önemli olanıdır. Çünkü Ocak ayında soğuklukla beraber virüs ve enfeksiyonlu hücre sayısı da artar. Bu yüzden bu ayın besinlerini tüketerek bağışıklığı güçlendirmek gerekir. 

OCAK AYINDA TÜKETİLMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ SEBZELER

ISPANAK

C vitamini açısından zengin olan Ispanak insan sağlığı açısından bir numaralı yeşil sebzedir. İçeriğinde K, A ve E vitaminlerinin yanı sıra karoten ve lutein gibi maddelerde barındırır. Bu özelliği sayesinde metabolizmadan sinir sistemine kadar fayda sağlar. Bağışıklığı olumsuz etkileyen hücreleri kısa sürede yok ederek vücudu kansere karşı korur.

LAHANA

İçeriğindeki C, B ve E vitaminleri, demir, potasyum ve magnezyum mineralleri barındırır. Bu özellikleri sayesinde bağışıklığı olumlu etkiler. Güçlü antioksidan olan lahana vücutta toksin birikmesini engeller. Bunun yanı sıra doğada bulunan en iyi ödem atıcıdır. 

TURP

Kış aylarında özellikle zayıflamak isteyenler için ideal bir besindir. Flavonoid bakımından zengin olan turp özellikle karaciğer toksinlerini idrar yolu ile atar. Glukosinolat birleşikleri içeren turp kalın bağırsaklarda da zararlı hücrelerin birikmesini engeller. Gaz yolu ile bağırsakları temizler.

OCAK AYINDA TÜKETİLMESİ GEREKEN MEYVELER

PORTAKAL

C vitamini deposu olan portakalı her gün iki tane tüketerek vücudun ihtiyacı olan C vitaminini ve sıvı oranını karşılar. Sağlığa bin bir faydası olan portakal aynı zamanda ilaç sanayisinde de kullanılır. Özellikle kış aylarında deforme sayısı artan cildin dermis tabasını destekleyerek kırışıklık ve yaşlanmayı önler.

NAR

Bir su bardağı nar suyu günlük ihtiyacımız olan C vitamininin % 25'ini karşılıyor. Kuranı-ı Kerim'de geçtiği için, halk arasında 'Cennet Meyvesi' olarak adlandırılan narı günlük tükettildiğinde yorgunluğu gidererek vücudun daha zinde olmasını sağlar. 

AYVA

Kış ayı meyvesi olan ayvanın vücuda birçok faydası vardır. Özellikle düzenli tüketildiğinde adet döngüsünü düzenleyerek ağrı ve sancısını azaltır. Ayva çiçeklerinden yapılan çay ise baş ağrısını gidermede etkilidir.

OCAK AYINDA TÜKETİLMESİ GEREKEN KURUYEMİŞ NEDİR? 

KESTANE

Her gün 5 tane kestane sindirim problemlerinin yaşanmasını önler. İçerdiği yüksek diyet lifler sayesinde hem diyabetik hastalıkları hem de damar tıkanıklığını engeller. Bunun aynı sıra cilt tabakasını, kemikleri ve sinir sistemini güçlendirir.

OCAK AYINDA TÜKETİLMESİ GEREKEN BALIKLAR NELERDİR?

İSTAVRİT

Ülkemizde hemen hemen her alanda bulunan bu balık türü A, B2, B6, C, B12 vitaminlerine sahiptir. Balık aynı zamanda selenyum sayesinde kanserle mücadele eder. Bağışıklık sistemini destekleyen istavrit balığı, Haftada 2 kez tüketilmelidir.

ÇİPURA

İçerdiği yüksek omega 3 yağ asidi sayesinde beyin sağlığını destekler. Aynı zamanda damar sertliği, kalp damar, felç ve obezite gibi rahatsızlıkların etkilerini azaltır.ü

LÜFER

Haftada birden fazla tüketilen lüfer balığı astım hastalığına yakalanmayı azaltır. Omega-3, düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildi güzelleştirir.

BİR YORUM YAPIN 4

Turan 5 yıl önce

Kestane dolar 2 lira iken 5-6 liraya satılıyordu dolar 5 lira kestane 30 lira,, Bizim gözümüz doymadan karnımız doymaz,,, bir oto 25 bindi şim o oto 125 bin, keşke dolara göre artış olsaydı hiç olmazsa dolar o günden bugüne %150 arttı ya piyasa kaç arttı % 500,,, işte biz buyuz,,, bize herşey müstehaktır,,,

Toplam 1 beğeni

Misafir 5 yıl önce

kestanenin kilosu 25₺ ancak karşıdan bakıyoz nerden günde beş tane yicez

Dolapdereli Sabri 5 yıl önce

her gün 5 tane kestane yemiş oluruz.

serkan 5 yıl önce

ocak ayında kestane mi? ayıların elindekileri bile aldık daha nereden bulalım kestaneyi? turp, ıspanak falan iyidir, boşverin kestaneyi.

Toplam 1 beğeni