Çinlilerin kullandığı en yaygın ve sağlıklı bitkiler

Çin'in geleneksel tıbbı yüzyıllardır en gelişmiş doğal tedavi yöntemidir. Doğada bulunan tüm bitkilerin sağlıklı olanlarıyla hastalıklara iyi gelen bitkilerin hangileri olduğunu sizler için araştırdık. Sağladıkları faydalarla haberimizin detayında bitkilere dair her şeyi bulabilirsiniz. İte Çinlilerin kullandığı en yaygın ve sağlıklı bitkiler...

En eski tarihe sahip olan Çin, yüzyıllar önce tıbbi tedavi ile şimdiki modern tedaviye öncü oldu. Kullandıkları bitkilerle hem sağlıklı yaşayan hem de yaşadıkları sağlık sorunlarını kısa sürede tedavi eden Çinliler doğada buldukları her bitkiyi bu konuda değerlendirmişlerdir. Kansere kadar birçok hastalığa faydası olan bitkilerle geliştirdikleri tedavi yöntemlerini günümüzde halen kullanılmaktadır. Bitkiler genellikle krem ya da çay olarak tüketilir. Hastalığa göre tedavi de şekillendirilmiştir. Peki Çinlilerin en yaygın kullandıkları bitkiler hangileri? Sizler için bu sorunun yanıtını derledik.

İŞTE ÇİNLİLERİN KULLANDIĞI EN YAYGIN VE SAĞLIKLI BİTKİLER

BUPLEURUM

Güçlü bir antioksidan olan bupleurum Maydanozgillere ait bir bitki türüdür. Toksitlenen karaciğer ve iltihaplı bölgeleri temizlemede etkili olan bu bitki aynı zamanda mide ağrılarına ve sinir sitemine de fayda sağlar. 

ÇİN GEVENİ

4000 yıldır kullanılan bu bitki bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan oluşturur. Çin'de bu bitki genellikle savaş meydanlarına götürülürmüş. Bunun nedeni de bu bitkinin kısa sürede yaralanmaları iyileştirerek enfeksiyonu azaltır. 

EPHEDRA SİNİCA

Kışın çok sert geçtiği Çin'de insanlar hastalıklara yakalanmamak için bu bitkiden yapılan çayı çok sık tüketirlermiş. Antibakteriyel etkisi olan bu bitki Ma Huang olarak da geçer. Özellikle nezle, astım, soğuk algınlığı, üst solunum hastalıkları ve alerjen durumlar tedavi edilmek içinde oldukça etkilidir.

COPTİS CHİNENSİS 

Çin tıbbının 50 ana baharatından biri olarak da bilinen bu bitki dünyada bilinen en acı tada sahiptir. Ancak bu tadına rağmen sindirim problemlerinin geneline şifa olur.  

GİNSENG 

Afrodizyak etkisi yüksek olan ve Çinlilerin en popüler bitki baharatlarından biridir. İçerdiği kimyasallar vücudun ihtiyacı olan hemen hemen her şeyi karşılar. Triterpen saronin ve steroid bileşimleri ruhsal hastalıkların yaşanmasını önler. Çay olarak tüketilen bu bitki menopoz, şeker, alzheimer ve kanser gibi hastalıkların yaşanmasını engeller. 

GOJİ BERRY 

İlaç sektöründe kullanılan goji berry hem bitki hem meyve grubuna girer. Ülkemizde kurt üzümü olarak adlandırılır. Yemeklerde baharat olarak kullanılır. Yüksek antioksidan etkisi sayesinde zarar gören hücrelerin yenilenmesini destekler. Özellikle göz, kansızlık ve öksürük gibi hastalıklara iyi gelir. 

ÇİN MELEK OTU

Sertleşen kasların gevşemesini sağlar. Bunun yanı sıra kalp ve kısırlık tedavisinde de kullanılır. Özellikle cilt tedavisinde sıklıkla kullanılan çin melek otu, kan dolaşımını arttırarak akne ve sivilce oluşumunu engeller. 

Fitoplankton nedir? Fitoplankon nerede bulunur ve faydaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Fitoplankton nedir? Fitoplankon nerede bulunur ve faydaları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0